God morgon!
Så härligt att vakna och märka att det INTE är -20 grader ute!
Mina händer är förstörda av kylan och svider så fort de kommer i kontakt med vatten. Har blivit torr så huden spruckit. Tack vintern!
Stackars lilla Hannes bröt benet när han åkte skridskor i söndags, tack vintern!
Akutmottagningarna är fullsatta pga pensionärer och barn som halkat och brutit både det ena och det andra, tack vintern!
Jag fick knappt stopp på bilen igår i en korsning och höll på att kolidera med en annan bil, tack vintern!
What more do I need to say?
Idag ska jag och Eduano upp till Frida och Caspian! Men först ska vi till bilverkstaden och felsöka bilen, då motorvarningslampan började lysa igår. Det är en sån lampa som mer än gärna får vara släckt =)
Men sen blir det Fridelin och Caspelon som gäller. Upp till Grand en runda och kolla efter en jacka och pyjamas till Eduano också.
Igår var vi på BVC och fick godkänt att Edvin får äta vanlig mat på dagarna eftersom han inte vill ha ersättning. Kommer inte ihåg när han tog en hel flaska sist (förutom på natten, då är han för trött för att bråka) Han hade ökat REJÄLT i vikt med, 1 kg... Inte konstigt att jag tyckte att han började bli tung.
Det förklarar även de mjuka, goa låren som han fått. Han är inte så smal längre, men fortfarande inte tjock =)
Mamsen var här igår med och det var lika trevligt som alltid. Skönt med för Edvin var inte på sitt bästa humör, så då fick man lite hjälp där.
Till kvällsmat bjöd jag på saffransdoftande blomotto (blomkålsrisotto), med kräftstjärtar och musslor.
Det var mumsigt!

Och lite koriander på toppen för synens skull!
Riv blomkål (enklast med matberedare)
Hacka en gul lök och fräs i olja tillsammans med vitlök
Ös ner blomkålen och fräs ganska länge på svag värme
Häll över en skvätt vin och mjölk (ska egentligen vara grädde, men det ville inte jag ha)
Låt sjuda en bra stund och blanda ner saffran (jag tog en påse och hade MYCKET blomkål, det räckte)
Riv mycket parmesan och blanda ner. Salta och peppra.
Låt allt gojsa ihop sig (jag hade lite mycket mjölk och för lite parmesan så det blev inte riktigt så geggigt som det ska vara, men gott ändå)
Hacka en röd paprika
När risotton är färdig så blanda i paprika, kräftstjärtar och musslor (man kan ju använda annat med såklart)
Servera ihop med lite riven parmesan
Enjoy!
Mina händer är förstörda av kylan och svider så fort de kommer i kontakt med vatten. Har blivit torr så huden spruckit. Tack vintern!
Stackars lilla Hannes bröt benet när han åkte skridskor i söndags, tack vintern!
Akutmottagningarna är fullsatta pga pensionärer och barn som halkat och brutit både det ena och det andra, tack vintern!
Jag fick knappt stopp på bilen igår i en korsning och höll på att kolidera med en annan bil, tack vintern!
What more do I need to say?
Idag ska jag och Eduano upp till Frida och Caspian! Men först ska vi till bilverkstaden och felsöka bilen, då motorvarningslampan började lysa igår. Det är en sån lampa som mer än gärna får vara släckt =)
Men sen blir det Fridelin och Caspelon som gäller. Upp till Grand en runda och kolla efter en jacka och pyjamas till Eduano också.
Igår var vi på BVC och fick godkänt att Edvin får äta vanlig mat på dagarna eftersom han inte vill ha ersättning. Kommer inte ihåg när han tog en hel flaska sist (förutom på natten, då är han för trött för att bråka) Han hade ökat REJÄLT i vikt med, 1 kg... Inte konstigt att jag tyckte att han började bli tung.
Det förklarar även de mjuka, goa låren som han fått. Han är inte så smal längre, men fortfarande inte tjock =)
Mamsen var här igår med och det var lika trevligt som alltid. Skönt med för Edvin var inte på sitt bästa humör, så då fick man lite hjälp där.
Till kvällsmat bjöd jag på saffransdoftande blomotto (blomkålsrisotto), med kräftstjärtar och musslor.
Det var mumsigt!

Och lite koriander på toppen för synens skull!
Riv blomkål (enklast med matberedare)
Hacka en gul lök och fräs i olja tillsammans med vitlök
Ös ner blomkålen och fräs ganska länge på svag värme
Häll över en skvätt vin och mjölk (ska egentligen vara grädde, men det ville inte jag ha)
Låt sjuda en bra stund och blanda ner saffran (jag tog en påse och hade MYCKET blomkål, det räckte)
Riv mycket parmesan och blanda ner. Salta och peppra.
Låt allt gojsa ihop sig (jag hade lite mycket mjölk och för lite parmesan så det blev inte riktigt så geggigt som det ska vara, men gott ändå)
Hacka en röd paprika
När risotton är färdig så blanda i paprika, kräftstjärtar och musslor (man kan ju använda annat med såklart)
Servera ihop med lite riven parmesan
Enjoy!
Kommentarer
Trackback