Dagens lunch...
...kotletterna blev goda, såsen blev god och blomkålsmoset blev gott. En sallad med mango i satte pricken över iet!
Jag var lite rädd att kotletterna skulle bli torra för jag hade dem lääänge i ugnen...
Först brynte jag dem i kokosfett och kryddade med grillkrydda. Sen lade jag dem i en ugnsform.
Jag blandade ihop en burk lätt creme fraiche, lite mjölk, en tesked sambal oelek, en liten gul lök, ca två tsk riven färsk ingefära och sen lite salt, peppar och soya på det.
Ös det över fläskkotletterna och sätt in i ugnen.
Det var här jag började bete mig som den förvirrade höna jag är... först hade jag dem inne på 175 grader. Sen kom jag på att fasen! Klockan är ju inte alls mycket, så då sänkte jag det till 50 grader och hade det där 1 h... sen den sista kvarten körde jag på 225 grader... Men jag öste såsen över dem med jämna mellanrum så det är förmodligen därför de inte blev torra...
Blomkålsmoset gör man som vanligt potatismos...
Jag var lite rädd att kotletterna skulle bli torra för jag hade dem lääänge i ugnen...
Först brynte jag dem i kokosfett och kryddade med grillkrydda. Sen lade jag dem i en ugnsform.
Jag blandade ihop en burk lätt creme fraiche, lite mjölk, en tesked sambal oelek, en liten gul lök, ca två tsk riven färsk ingefära och sen lite salt, peppar och soya på det.
Ös det över fläskkotletterna och sätt in i ugnen.
Det var här jag började bete mig som den förvirrade höna jag är... först hade jag dem inne på 175 grader. Sen kom jag på att fasen! Klockan är ju inte alls mycket, så då sänkte jag det till 50 grader och hade det där 1 h... sen den sista kvarten körde jag på 225 grader... Men jag öste såsen över dem med jämna mellanrum så det är förmodligen därför de inte blev torra...
Blomkålsmoset gör man som vanligt potatismos...
Kommentarer
Trackback