God morgon alla!
Jisses vad det svider i ögonen idag, och då har vi ändå sovit bra inatt. Förmodligen det som är felet, jag tycker att man brukar vara trött när man får sova mer än vanligt!
Kvällsmaten igår blev helt suveränt god och jag ska lägga ut bild på det sen.
Det blev fettförbrännarlax ala Fredrik Paulun med wokade sweet chili grönsaker och vitlöksstekt babyspenat.
Men det var väl inte laxen i sig som var fettförbrännande utan såsen till, som bestod av yoghurt, ingefära dijonsenap, salt och peppar.
Nåväl, det var mycket enkelt att göra. Salta och peppra laxen och släng in i ugnen, 200 grader, i 20 minuter.
Gör en sås på
3 dl lättyoghurt, fetthalt 0,5%
0,5 tsk dijonsenap
1 tsk färsk riven ingefära
salt
peppar
Skär en gul, en röd och en grön paprika i stavar. Dela en gurka och kärna ur. Skär sedan även den i stavar.
Stek i olja, i en wokpanna, på ganska hög värme i ett par minuter. Grönsakerna ska inte tappa färgen och fortfarande vara lite knapriga.
Ta 2 msk sweet chili sås över och 0,5 msk rödvinsvinäger... rör om.
Jag hade ingen rödvinsvinäger utan tog vitvins och en skvätt (bara en skvätt nu hörrni) rött vin.
Fräs babyspenaten (valfri mängd) i olja och pressa i en klyfta vitlök. Salta lite.
Lägg upp och njut!
Kvällsmaten igår blev helt suveränt god och jag ska lägga ut bild på det sen.
Det blev fettförbrännarlax ala Fredrik Paulun med wokade sweet chili grönsaker och vitlöksstekt babyspenat.
Men det var väl inte laxen i sig som var fettförbrännande utan såsen till, som bestod av yoghurt, ingefära dijonsenap, salt och peppar.
Nåväl, det var mycket enkelt att göra. Salta och peppra laxen och släng in i ugnen, 200 grader, i 20 minuter.
Gör en sås på
3 dl lättyoghurt, fetthalt 0,5%
0,5 tsk dijonsenap
1 tsk färsk riven ingefära
salt
peppar
Skär en gul, en röd och en grön paprika i stavar. Dela en gurka och kärna ur. Skär sedan även den i stavar.
Stek i olja, i en wokpanna, på ganska hög värme i ett par minuter. Grönsakerna ska inte tappa färgen och fortfarande vara lite knapriga.
Ta 2 msk sweet chili sås över och 0,5 msk rödvinsvinäger... rör om.
Jag hade ingen rödvinsvinäger utan tog vitvins och en skvätt (bara en skvätt nu hörrni) rött vin.
Fräs babyspenaten (valfri mängd) i olja och pressa i en klyfta vitlök. Salta lite.
Lägg upp och njut!
Kommentarer
Trackback