Sjöbo


Har ju lovat en del bilder och nu har jag fullt av bilder! Kan dock inte lägga ut alla... eller?
Ska se om jag kan dona lite med bloggen någon dag så att ni slipper se allt om renoveringen på startsidan men ändå kan klicka er dit om det är den biten ni vill se.

Idag har jag & Oskar varit i växjö...vi skulle titta på tapeter och kom hem med tvättställ, handfat, spegel och hylla till den lilla toaletten på nedervåningen... bäst av allt var att det var 50% rabatt! TJOHOOO!
feel the flow

Nåväl, igår var den första dagen på vår renovering och vi bankade, slog, skrek och skrattade! Var sååå roligt!
Älskar när man får gå lös på saker och ting, när det är MENINGEN att det ska gå sönder... brukar ju bli så oavsett i mitt liv =)

Nedan följer lite bilder... en hel del före bilder och några från vår renoveringsdag igår... det blivande köket och matsalen blev offret!



Före:



Framsida med godsägare... greven af Sjöbo



Vår allé ut till vägen, taget från huset



Ladugård och jordkällare




Den öppna spisen med dörr ut på altan till vänster. Bakom vägg den blivande matsalen



Hårt arbetande man som påbörjat rivning av föregående vägg... nu ser man en bit av matsalen!



Syn in mot köket från matsalen



Rivning påbörjad, denna gång syn från kök in mot matsal!



Bara reglar kvar och massa massa damm i luft.
Nu ser man från kök ut till altan!



Kök innan rivning



Kök efter första dag av renovering



Första dagens ranson...liggandes på altanen!
Blir ett fint majbål!!!
Hela södra Småland, norra Skåne och Blekinge kommer att kunna njuta av detta bål!


TRÖTT!!!


Fasen så trött jag är idag! Bäst att vila lite en halvtimme eller två nu, för sen kommer mamma och då ska vi ner till huset och skryta lite!
Japp! Igår fick vi nycklarna och blev därmed husägare samt skuldsatta!
Ska försöka ta lite bilder när vi är där nere, kan vara roligt att ha sen, så man kan se tillbaka och se hur det såg ut innan renovering! Sen ska det bli lite "under renovering" bilder och även efterbilder!

Detta känns toppen! Ett underbart hus, med ett underbart läge och riktigt bra potential att bli helt suveränt för oss!
Det enda jag är orolig för är hur tiden ska räcka till med arbete, skola, träning och renovering!
Men det SKA gå! Nu har jag i varje fall världens chans att ta ut en semestervecka, som jag kan utnyttja till renovering! Hoppas att det är precis så kul och jobbigt som jag hoppas att renovera!
Kul och ha något att se fram emot nu när mörkret börjar fall på! Bra årstid att renovera, finns ju ändå inget annat roligt att göra och så är det mesta och värsta färdigt till sommaren så man kan njuta av den i sin stora, nya, fina trädgård!

Nåväl, nu ska en mycket lycklig Josse luta sig tillbaka i soffan för att återhämta krafterna inför moderns besök!

ÅH! Höll på att glömma! Det är en mycket stor dag idag! Mamma kommer direkt från Kaskad, där hon har varit med mitt älskade gudbarn och syster!
Därifrån körde hon med en nyhet som fyllde mig av lycka, samtidigt som jag fick ångest! Elliot, mosters gulligull, har tagit baddaren idag! Ångesten kom krypandes... hur gammal är han egentligen och hur gammal gör det mig?
Men han är faktiskt bara fyra år och jag 20, så jag kan andas ut igen!
Så, nu när jag berättat om denna fantastiska nyhet så kan jag vila lite... i ett par minuter innan Jimmy och Sandra kommer! De vill såklart också se vår herrgård!

Ha att gött alla där ute i cybern!

// Grevinnan af Sjöbo

Öland!!




Har jag berättat om en av de bästa tiderna i mitt liv? När vi var på Öland i somras med Jimmy och Sandra?
Farao vad gött vi hade det!!! Strålande väder heeela veckan och med Sandra som resesällskap så föll jag för trycket och cyklade ca 2 mil varje dag! (man vill ju inte vara sämre)
Jag och Oskar åkte dit på lördagen, så kom Jimmy och Sandra på söndagen.
Vi hyrde ett annex/lägenhet som var alldeles underbar! På bilden nedan ser ni loftet där jag och Oskar sov!

Runt åtta på morgonen begav jag och Sandra oss ut, hon sprang och jag cyklade... efter det duschade vi, gjorde iordning frukost och klappade upp karlarna. Efter frukosten gjorde vi lunchlåda, satte oss på cyklarna och begav oss till Köpingsvik för att sola och bada heeela dagarna! (vi bodde i borgholm)
framåt 4-5 på eftermiddagarna begav vi oss hemåt för att svira om och sedan bege oss ut på krogarna!

Nåväl, nedan följer lite bilder från denna alldeles underbara vecka, som jag innerligt hoppas att vi kan återuppleva även nästa år!



En bild från denna alldeles underbara lägenhet...



...vi möttes av denna välkomstgåva av våra värdar... inte helt illa!



Darling gottar sig i soffan



The VERY VERY good looking Sandra, med en kall dryck...ett måste i värmen!



Kan det bli bättre?



Oh lalalaaa!



Ute på bryggan vid baren... det var här receptet på den berömda trestegsraketen skapades!



Dålig fotograf...



Gissa foten 1...



Gissa foten 2...



Cooling, fast med solglasögon som kan rosta =)



TreStegsRaketer.... Delikata!



The Queens of Borgholm! I äkta Eneryda-anda!




Min nya hobby... fötter =)



Det var lite bilder från Öland, finns många fler men måste spara lite ifall det skulle tryta med bilder att lägga ut någon gång! Är trots allt dålig på att komma ihåg att fotografera omgivningen =)

Nu ska jag slänga mig i bingen och invänta onsdagen bredvid min älskade sambo!

So long!

En spännande och fullspäckad tid framför oss...

...och nej! Jag är INTE gravid!
Vi har dock blivit husägare!!! WIIIIEEE! Vi skrev papprena i torsdags, på måndag betalar vi handpenningen och på torsdag resterande. Då ska vi även läsa av elmätaren och få nycklarna!
Ska bli så fruktansvärt skönt att inte bo i en liten tvåa längre, få riktiga förvaringsutrymmen och slippa ha tvätt hängandes i vardagsrummet hela tiden!
Men vi flyttar inte på torsdag, oh no, utan vi har en hel del arbete framför oss innan vi kan flytta in, vilket kommer att betyda dubbel boendekostnad i några månader.

Huset ligger precis, precis utanför Eneryda (man ser huset från 23:an), vilket är perfekt för mig och Oskar eftersom jag inte vill bo inne i byn och han vill inte bo för långt iväg. Nu kommer vi att få lite mer privat, samtidigt som det bara är ett stenkast till by och vänner!
Det byggdes 1909, så det är gammalt och har inte blivit renoverat sedan 1955. Det är mycket gammal stil i huset, med två små toaletter och även två kök. Vissa av tapeterna gör en mörkrädd, men huset har sådan potential och underbart läge att vi blev helsålda på det! OCH NU ÄR DET VÅRT!
Vi börjar med att totalrenovera nedervåningen, sen kan vi flytta in och då påbörjar vi övervåningen.
Fasen vad roligt! Jag har ju hela tiden velat köpa ett renoveringsobjekt så jag kan göra huset till mitt eget, efter min smak. Fast jag har mer tänkt mig ett ruckel och det är inte detta. Detta hus är välvårdat, fast med så gammal stuk att man inte skulle orka leva i det.

Men just nu är jag den lyckligaste på jorden! Även om det känns konstigt att man inte ska bo kvar i lägenheten. Den är ju väldigt fin och mysig med underbar trädgård också... men så känns det alltid när man flyttar tycker jag.
Men vi säljer inte denna lägenheten till vem som helst utan det ska vara någon som inte låter gräsmattan växa igen totalt!

Nåväl... nu ska jag ut på en promenad, sen göra mig iordning för att gå upp till svärföräldrarna och förbereda inför festen ikväll!

SO LONG PEOPLE!

Snabbinlägg...

...ska snart svira om till träningsdressen, packa väskan och möta Sandra i Liatorp!
Ikväll är det Core som gäller ute på friskisfabriken, får se om detta faller mig i smaken.

Igår var vi på spinning, 75 min, trots att många avrådde oss från att ta det långa passet.
Men jag överträffade mig själv och klarade det galant, kan det verkligen vara som så att kondisen har blivit bättre? Har det börjat visa sig? WIEEE!
I måndags var vi på step, det gick mycket bättre än förra gången, och kul var det!
Jag undrar hur länge energin ska räcka till all denna motion? När ska jag tröttna?
Jag brukar alltid tröttna förr eller senare, hoppas det blir senare! Både kropp och knopp mår bra av detta, jag känner mig mycket bättre till sinnet!

Dock har jag fått stora problem med magen, precis som om den håller på att lägga av, mår illa hela tiden och får verkligen inte missa en dag med mina magtabletter! Klarar inte ens dricka en hel kopp kaffe på morgonen, då är det riktigt illa... =( ... men envis som jag är så dricker jag precis så mycket att jag mår skit, men ändå har fått i mig lite!

Kollat lite på den nya kursen, ekonomisk statistik, som jag har hela hösten. Med kolla menar jag INTE i boken (som vanligt) utan har varit ute på plattformen och luskat lite "bra att veta" info... verkar som om det är salstenta på denna kurs... typiskt... kursen är från Kalmar, men tack och lov så behövde man inte åka dit, utan det ska gå bra att åka till Växjö också... tvi balen! Har ju börjat vänja mig vid hemtentor nu och har på så sätt blivit bekväm...Men jag överlever säkerligen!

Nej, dags att börja packa, har ändå inget roligt att skriva om... eller jo det har jag, men jag tänker vänta lite till innan jag skriver om det =)
Älskar att väcka andras nyfikenhet!

So long babies!


Bara tvungen att lägga ut en bild på denna vackra skapelse!


RSS 2.0
Test