Ser fram emot eftermiddagen...

Gud vad skönt att det är Tisdag idag.... gårdagen var helvetisk för mitt huvud!!
Mitt andranamn "negativa arne" kom verkligen till sin rätt då, något som kändes konstigt för han har inte visat sig sen jag träffade Oskar! Men någon gång måste han ju komma fram =)

Jag hade så fruktansvärt ont i tummen, var inte ens säker på hur jag skulle klara av att träna, men gav mig ändå iväg... Fast egentligen ville jag bara krypa ner under täcket och invänta morgondagen!
Ibland blir man trött av värken, jag brukar ta den med en nypa salt, men när det är som värst så kan man bli riktigt grinig, vill ju också ha en kropp som andra =(

Men jag ska till företagsläkaren idag och införskaffa mig en skena till handen, mamma sa att det hjälper mycket så vi provar det!
Jag tänker i varje fall inte åka till läkaren med den, tror jag redan vet vad det är.
Det tillhör inte min ordinarie värk utan ena benet i tummen är förskjutet...mamma har det och likaså mormor och går väldigt ofta i arv. Det brukar sluta med operation men då ska det gå långt och dit har jag inte kommit ännu så varför åka till läkaren? För att få det på papper? Att jag har ett problem till med kroppen? NEJ TACK!

Har redan opererat andra tummen en gång i mitt liv, när jag var 6 år, kommer inte ihåg felet med den förutom att den hoppade ur led hela tiden...
Framtiden ser ljus ut med andra ord!

Fast idag är en bra dag! Det är behagligt väder, vilket innebär att jag och min älskling ska ta trimmern och förbereda inför mitt grönsaksland!!!!! Älsklingen var på Nybe igår och köpte brädor, för jag ska minsann ha ett upphöjt land! Ska bli sååå kul, inte bara för mitt lands skull, utan för att jag och Oskar kommer UT och gör något tillsammans!
Jag älskar att umgås med den mannen =) (ja just det, det var ju därför vi flyttade ihop....)

Nej, nu ska jag dricka lite kaffe innan det är dags att gå upp till syster Lennart och förklara för honom att det bara är att ge mig en skena, inget jäkla läkarbesök! Haha

Ha att gött alla, för det ska jag ha!

Frånhonsomälskarnärsolenlyserochintekanförståhurfolkkantyckaomhöstenochvinternellernågonformavnederbörd!

Jag älskar...

...att läsa alla kommentarer som läggs ut på denna blogg =)
De får mig att le =)

Nej allvarligt, tror det är färdigbloggat för Sussesin Ekam nu.... dagarna har bara 24 h...
jobba 100%, plugga 50% och sen ett annat extrajobb som jag har skaffat mig...Sen tränar jag 3 dagar/vecka och måste försöka få in ytterliggare motion...
Så det blir nog som så att bloggen ryker och då eftersom det ändå inte är så många som är ute och läser på den, så då känns inte uppoffringen särskilt stor =)

Detta beslut är inte definitivt ännu, utan det återstår att se vad klockan säger till mig om dagarna...

Monday 06,03 am...

Nu var det åter igen en ny vecka... dagarna rullar ju på som fasen!! Kommer bara att vara en tidsfråga innan barnen ropar på mormor eller farmor, innan jag ställer mig i spegeln och ser dem....de första gråa håren!!
 
Men man får försöka ta tillvara på tiden trots att den går i turbofart!
Helgen har varit mycket bra... i fredags var Oskar på grabbkväll hos Bengan, så jag körde och hämtade dem på natten... Medan jag väntade så var Emely och Elliot här. Jag gav Elliot en present, för det brukar han ju aaaldrig få =)
Men denna gång så fick han ingen leksak utan en mugg.... på muggen var en bild på han själv, iförd en clownperuk =)
Jag älskar den bilden och tyckte att han skulle få ha en alldeles eeeegen mugg.... han blev klart glad även om han inte riktigt fattade.... det är en sån där present som man får växa in i.... mest glad blev han nog för coca-cola burken som han fick till muggen (man måste ju ha något att hälla i muggen jue)

För att komma hit så använde Emely och Elliot sig av tåg denna gång... Elliot har länge tjatat om att åka tåg och trots att det kostade bra mycket mer för Emely att transportera sig till Älmhult med tåg, för att jag sedan skulle hämta dem där, så tyckte hon att Elliot skulle få åka tåg för första gången.
Så nu har han provat det med, överlycklig var sötnosen!

I lördags var jag och Oskar på 25-års kalas igen, denna gången var det Frida och Madde som fyllde år! HURRA FÖR DEM! Det var ett roligt gille som medförde att jag och Oskar var lagom pigga igår.... fast vi slapp faktiskt huvudvärken, utan var mest sega!
Men till slut slängde vi oss i bilen och finåkte en runda.... stannade till hos en av Oskars bekanta och kollade om han hade lite matjord som vi kunde ta...
FÖR JAG SKA FÅ ETT TRÄDGÅRDSLAND!!!! Ska bli såååå kul att odla lite egna grönsaker m.m.
Nu är det som så att vår gräsmatta lutar fruktansvärt på baksidan så vi har bestämt oss för att låna lite av kommunens tomt på baksidan.... ett jätteområde som de bara låter stå och växa igen... fast bra att de inte bygger något där, för vart ska då mina rådjur ta vägen?
I alla fall....där bak ska jag få ett land på 2 x 3,6 meter!! Sen ska vi göra en grillplats där uppe också....ska bli så roligt!
Så jag måste alltså planera in en dag då jag ska iväg och inhandla fröer m.m. till mitt underbara land =)

Men nu är klockan mycket, 06,20, så jag måste börja tänka på att göra mig iordning inför jobbet!!! Nu är det bokslut igen, ska bli spännande och se hur det kommer att gå nu när jag är själv!

Ha att gött alla!

Dialog....

Josse: Min mamma har alltid lärt mig att det inte är toppen på snoppen som gör susen i musen, utan såsen i påsen...

Kari: Jaså? Min pappa lärde mig att det är toppen på snoppen som är till för kvinnokroppen....

Slutsats: Vi har mycket givande diskussioner på jobbet....

14 minusgrader....

...och lusten att sticka ut så mycket som nästippen är noll!
Men det verkar bli soligt idag med *hoppas hoppas*....bara det inte blåser lika mycket för igår var det rent överdjävligt!

Var bjudna till svärmor på våfflor igår och det är ju alltid gott!
Hon hade minsann gjort våfflor på dinkelmjöl till mig och det var precis lika gott som vanliga våfflor!
Tack så mycket Ingmarie!

Idag ska vi äta våfflor igen, det är ju trots allt våffeldagen! Vi är bortbjudna till Lisa och Ambé (?) i växjö så då blir det till att smarra lite till!

Linda skrev precis i min gästbok att jag var med på nöjesnytt....detta måste jag kolla! Spännande!

Helgen består som vanligt av en massa festligheter!
På fredag ska Oskar på grabbkväll så då ska jag, emely och elliot ha myskväll!!! Ingen alkohol för jag ska köra på Oskar...men det tar jag nog igen på lördagen då vi ska upp på fest hos frida och madde som firar deras 25-årsdag!

Stora grattis till dem i efterskott och förskott!

Nej, huvudet fungerar inte, så jag lägger ner skrivandet för idag, ha det bra alla!

Solen skiner..

... och det är verkligen något som jag njuter av! Särskilt idag, för idag är jag ledig!! Jag ska vara ute nästan hela dagen, räfsa undan lite löv och grenar som hamnat på tomten under vintern och sedan lägga ut en filt, hälla upp nybryggt kaffe och läsa en bok i solen!

Jag älskar solen, kan inte få för mycket av den!!! Man kan inte vara på dåligt humör när vädret är på topp som nu!
Visst, nu vid halv nio på morgonen så har inte pluggraderna kommit fram än, men det är bra, då kan jag röja undan lite här inne under tiden!

Veckan har varit bra och jag känner att jag börjar komma in ganska bra i mitt arbete... Har ju suttit själv nu i veckan och jag har faktiskt inte sprungit in till May och Stefan och bett om hjälp så mycket som jag trodde!
Men det börjar närma sig bokslut nu, så håll tummarna för mig då!
Har varit lång dagar både för mig och Oskar...vi har inte hunnit träffas så mycket tyvärr... och ikväll ska jag iväg igen, imorgon ska han iväg på dagen...
Men på söndag ska vi åka till Växjö, gå på bio och äta lite gott, bara han å jag! Ska bli skönt.... konstigt att man kan träffas så lite trots att man bor ihop.... Men det är bara denna veckan, för jag har legat efter lite i skolan och oskar har haft möten...
Ska skärpa mig med skolan.... plugga regelbundet så behöver det inte bli så mycket på en gång som det har varit denna veckan...
Jag ser fram emot nästa kurs som börjar på tisdag! Den handlar om bokföring och redovisning, det jag vill läsa! Inte som denna kurs som mest har handlat om marknadsföring.... Jag är inte lika intresserad av det så det ska bli kul att läsa annat nu!

I Lördags tog jag och Oskar tåget ner till klippan för att fira Lina som fyllt 25! De bjöd på mat och god dricka, senare på kvällen tog vi tåget in till Helsingborg för att ta några öl! En mycket lyckad kväll som gjorde att vi var lite sega på söndagen!

Nedan ser ni lite bilder från denna kväll!



Ja må hon leva ut i hundrade år!!!


Jag lovar...



...det var en alkoholfri kväll!!! =)
Killarna sitter vid bordet och har givande samtal, i bakgrunden hörde man världens sämsta program - melodifestivalen!
Jag är ingen trogen anhängare av detta otroligt dåliga program!

En av värdarna...



...Andreas var inte sen med att fylla på groggarna bland gästerna, det gav ju klart resultat också =)

Nu börjar det snurra...



...i huvuden på oss... Jag å Lina ser ut att ha ett allvarligt samtal... fråga mig bara inte vad vi pratade om =))

Oskar å Andreas...



Posar fint som attans framför kameran, här värmer de upp inför partyt på kvällen!

Min älskling...



Mitt allt, mitt liv!
Älskar dig!

Har inte så mycket att säga...

...eller jo, det har jag visst det. Jag är en av de som alltid är full av åsikter, bara för mig att välja vilket jag vill diskutera...

Det snurrar alltid runt en massa konstiga tankar i mitt huvud, likaså små försök till filosofiska tankar!
Men nu ska jag inte skriva något om mina tankar utan bara dela med mig av ren fakta:

* Mina rådjur har inte visat sig på snart en månad
* Jag är den regerande mästaren i allt
* Om hälften av alla människor vore lika bra som jag så skulle en lågkonjunktur av denna grad aldrig råda
* Jag är ödmjuk innerst inne (hehe)
* Jag saknar min syster och Elliot
* Tigern i akvariumet börjar få ett lite insjunket huvud, han dör nog snart
* Jag tycker inte om när skinkorna somnar
* Det finns inget som är så roligt som att prestera något bra, då särskilt på jobbet, det gör mig lycklig
* Då måste jag ju göra något bra på jobbet för vet ni vad? Jag är lycklig
* På mindre än ett år har mitt liv gjort en totalomvändning och ingen är så glad för detta som jag!
* Man måste våga ta lite risker ibland, annars missar man mycket roligt! Men man missar även många smällar!
* Jag är glad för vartenda smäll jag fått i livet, det har gjort att jag kan bli överlycklig för en ekorre utanför
  balkongen, eller rådjur på baksidan... och då menar jag ÖVERLYCKLIG... man lär sig att uppskatta småsaker!!
* Jag skulle inte vilja byta ut mitt nuvarande liv eller mitt förflutna för allt i världen! Det är MITT liv och har format MIG till den JAG är! Det är jag glad för!


Det var som sagt inga tankar, bara ren fakta som jag mest skrev för att få tankarna bort från plugget en stund... Åter till skolan, till vardagen, som jag faktiskt älskar! Jobba 100% och plugga 50%, det passar mig bra!!! Då har man ett mål, att få tid över till att umgås med vänner och den bästaste av de bästaste: Oskar!!


Ha en fortsatt trevlig, underbar, skitskoj och helt otrolig kväll!!!


Jag ska sluta gå in på aftonbladet...

...blir ju bara arg...
Denna gången ska jag inte tjafsa om vad som stod, men det hade med djurplågeri igen...
Nej, nu bojkottar jag aftonbladet likaväl som nyheterna.... klarar inte av att se allt elände, jag fylls bara med hat!!!

Denna veckan blir stressig....ska ha lämnat in ett arbete på söndag, som jag inte ens har börjat på....och då har jag träning imorgon, fest fredag och lördag.... så jag har tisdag, torsdag på mig!! Skippa träningen då säger Oskar....NEJ säger jag! Vill inte se ut som en köttboll!

Men det ska nog gå bra, det brukar det göra bara jag väl sätter mig =) Vet att denna uppgiften innebär att analysera två engelska texter, 17 sidor vardera.....lustigt att man drar ut på det då!

Shit...klockan är 06,20 och håret har genomgått en elchock, ögonen igensvulla och andedräkten luktar göte....

Ha att gött!

Jag älskar djur och barn...

....och det finns ingenting som kan få mig så upprörd och arg som när folk beter sig illa mot just barn och djur...
Var åter inne på aftonbladet och råkade komma till ett videoklipp som var fruktansvärt...
Nu var det tack och lov censurerat, vet inte riktigt vad jag hade gjort annars för detta lilla som de visade fick mig att må riktigt dåligt och blev nästan gråtfärdig...

Människan är en fruktansvärt grym varelse...


...och det finns det mer än ett exempel på....sitter och kokar i soffan nu, måste lugna ner mig med lite god söndagsmat nu!



Mamma torktumlade sitt barn...
klicka på bilden för att läsa mer!


Ha nu en fortsatt trevlig kväll alla, för det ska jag! Ska njuta av söndagen för nästa vecka verkar bli lite stressig, men ska försöka hinna blogga lite ändå!

Nya firrar!

Fått nya firrar till mitt akvarium! Tre relativt stora dammsugare med, bra det, får se om de överlever då!!
Det var malin som ringde och frågade om jag ville ha några, hon kunde inte ha kvar sitt längre...
Jag blev klart stormförtjust och tackade ja!
Oskar suckade lite men inget att sucka över....jag tackade ju nej till ett 500-liters akvarium.... ska vänta tills vi bor på något större place istället!

Trodde att jag skulle ha sjuk träningsvärk idag, träningen var tuff, tuff i onsdags... men det var faktiskt inte så farligt som jag trodde, skönt det! Men träningen var fruktansvärt bra/rolig... om man nu tycker att det är kul när det bränner i vartenda muskel i kroppen och man får bita ihop för att inte skrika rakt ut!
Underbar känsla efteråt!

Har beslutat om att sluta blogga om kampen, responsen är för låg så det är inte värt energin... kommer kanske på något annat tema att blogga om vid ett senare tillfälle....
Dock så innebär inte detta att kampen slutar, för det gör den definitivt inte, jag är långt ifrån mitt mål, men ska dit!

På måndag är jag ensam på jobbet, känns både spännande och läskigt.... Maria är en helgo tjej så det är trist att hon inte ska vara där....vem ska jag nu smaska ikapp med!
Lycka till på ditt nya jobb Maria!!

Johnny är här på besök, kul, han och Oskar sitter och tjötar i soffan så jag placerade mig en stund framför datorn istället,..
Imorgon bär det av till Klippan, då är det 25-års partaj hos Lina, fasen så kul vi ska ha det! Träffas alldeles för sällan...
Det blir till att ta tåget dit, så kör man inte olagligt på söndagen.... har nämligen en stark känsla av att vi inte är kapabla till att sitta bakom ratten då...

Inga bilder denna gång heller, ska försöka ta tag i det, men nu ska jag fundera på vad jag ska ha för kort på mitt skrivbord på jobbet =)
TREVLIG HELG PÅ ER ALLA!

trött...

....jisses vad trött jag är idag! Ändå så var inte gårdagen mer påfrestande än någon annan dag.....den var riktigt lugn faktiskt! Gjorde färdigt examinationsuppgiften till söndag, skönt det...
Mindre skönt när jag såg att nästa uppgift, som ska vara inlämnad nästa söndag, innehåller två stora artiklar....på engelska....fy faaaaeeen....
Men okej, bättre engelska än tyska i varje fall =)

Idag ska jag träna lite kickboxning, ska bli kul som fasen! Men ska nog ta med mig kläderna till jobbet för i måndags blev det stressigt som fasen.... Så jag tar med mig kläderna så om jag kommer iväg sent så kan jag byta om där ute istället!

I helgen blir det till att åka ner till Lina!! Hon har fyllt 25 så det ska minsann firas! HURRA för henne!!!! Annars har jag inget inplanerat på schemat och det känns jäkligt skönt det med!

Vår dammsugare har dött....den var ju ny.... det är hård åtgång på dammsugare i vårt akvarium...4 st på ett halvår!
Ska åka upp till en akvariebutik och rådfråga vad det kan vara...
Våra två gurami dog med och även den ena "silverhajen" som inte är ngn silverhaj utan antingen en Flying fox eller siamesisk algätare.... jag tror personligen på det sistnämnda för de har inte visat någon som helst tendens till att vara aggressiva!
Men angående fiskdöden....ska rådfråga de som kan.... fel pH kanske? fast det tror jag faktiskt inte, vi får se...
Jisses, allt jag skriver blir till en enda stor röra...

ska sluta nu, dricka lite mer java och sen göra sig iordning för jobbet...även om jag trivs med att sitta i morgonrocken =)

Ha att gött!

En rolig dag!!

Idag ska jag till Ullared med Emely och Mattias, det ska bli riktigt kul. Jag ska inhandla lite kläder som jag kan ha på jobbet, eftersom jag har gått upp så mycket i vikt så jag kan inte ha mina andra kläder....
Ska se om jag kan få tag på lite dukar också...

Läste en artikel igår igen... det var en flicka som hade skrivit ett brev till IKEA om att hon tyckte det var tråkigt där...att det inte fanns ngt att göra för äldre barn...
Hon fick faktiskt respons på sitt brev.....av Kamprad själv! Han svarade med ett handskrivit brev på hennes kritik och tackade så hemskt mycket att hon sa till o.s.v. Jag diggar den gubben helt enkelt!
Hade velat se Reinfeldt eller ngn annan högt uppsatt/känd person göra det!

I mitt inlägg om denna veckas resultat så bad jag om förslag på träning o.s,v, som jag kunde sätta in i mitt nya träningsschema.... tyvärr så var det bara en som svarade på inlägget, men hade faktiskt mycket bra information att komma med... Förslaget var att cykla till jobbet.... mån, ons och söndagar är ju redan räddade tack vare gympa och kickboxning.... De andra dagarna så kan jag ju faktiskt förena nytta med nöje.... Jag har 8 km till jobbet så det hade varit en rund på 1,6 mil. Faktiskt ganska lagom eftersom jag tränar ganska intensivt de andra dagarna.
Ett annat förslag som jag fick var att använda rollern och gummibandet samtidigt som jag kollar på tv.... Det är ju faktiskt inte heller en dum idé! Så jag väljer att sätta denna träning på torsdagar, och då ska jag även cykla till jobbet om vädret tillåter det...

För det är något som jag kan förvarna alla om: är det ngn form av nederbörd eller snö på marken så lär det inte hända att jag sätter mig på cykeln och cyklar till jobbet.! NO WAY! JAG HATAR ALL FORM AV NEDERBÖRD! De dagarna får jag försöka hitta på ngt annat, inte bara gummiband och roller utan ngt med kondition och fettförbränning också....

Men jag tackar så hemskt mycket för tipsen, Emely, de var mycket bra och jag ska använda mig av dem så gott jag kan!


 


Plastmorsa med sina apungar...



Tryck på bilden för att komma till artikeln, där det även finns bilder på när den ena apan trycker sig mot hunden och suger på dens läpp!


Åter en artikel på aftonbladet som jag fastnade för =)

En hund i Japan och två makaker (apor) som är oskiljaktiga... de äter t.o.m. ur samma skål!
Aporna hade blivit av med sin mamma i en bilolycka när en man hittade dem längs med vägen.... Sedan dess har det inte gått att skilja dem åt!

snabb, kort, redovisning...

...av denna veckans resultat...

Jag har inte tid att skriva så mycket idag... jobb till 16, hemma runt 16.20, åka till träning 16.50...hemma runt 19.15-19.30 och då ska det duschas, ätas och umgås med oskar...

Därför kommer jag att lägga ut resultaten på tisdagar eller torsdagar hädanefter.... kommer även att lägga om träningsschemat lite, hur vet jag dock inte än, kom gärna med förslag!!!
För träning hemma har jag hopprep, styrkeband och en "roller" till förfogande om ni hade tänkt ge detaljerade förslag....
Men detta ska jag fundera mer på imorgon när Oskar är iväg på möte...




Denna veckas resultat:

Vikt: 75 kg (-1,3 kg)
Mage: 94 cm (-1cm)
Lår: 61 cm (0)
Midja: 80,5 cm (0,5)
Byst: 108 cm (0)
Rumpa: 106,5 cm (0,5)


Utvärdering: Träningen har inte fungerat alls bra den senaste veckan...
tränade på måndagen och onsdagen bara men har däremot minskat ännu ett snäpp på portionerna...
Måste försöka få in lite motion och träning på de andra dagarna, men har inte kommit in i rytmen ännu...
Ännu viktigare nu när jag har jobb igen och då ett jobb som är stillasittandes...




KOM IGEN NU!!!
Hjälp mig med träningsförslag!!!!
Ni ger förslag och jag utför.... låter som en sjysst deal!!!

05.53 - tisdag

Jag var arbetslös i 11 arbetsdagar, har inte ens hunnit få första stämplingen =)
Fick jobb igår, börjar idag....på mekan igen!!! Fast inte som truckförare denna gången utan som redovisningsekonom!
Ingen är så lycklig som jag just nu! INGEN!

Det var en mycket bra dag igår....jag fick jobb, det gick bra för Emely på tentan, jag fick spendera min sista lediga dag med Elliot, jag köpte en ny mobil och John var inte på träningen!
Måndagen den 2 mars....det datumet ska jag komma ihåg =)

Men detta innebär att jag måste köpa kläder! Min gaberob består endast av lodiskläder.....därför bär det av till ullared i helgen! Ska bli kul, har inte varit där på 13 år!

Dags att surpla i sig en kopp kaffe till, sen blir det till att göra sig iordning för jobbet =) YEAY!!!


RSS 2.0
Test