2:a advent...

Ja idag är det den andra advent och vi har inte ens tänt första ljuset, haha...ligger lite efter i vår tidsplanering vad gällande privatlivet. Men på Sjöbo verkar vi hålla tiden!
Ska ner dit idag och göra iordning toalettfönstret och måla sista dörrkarmen.
Golv och tak är helt färdigt i matsal nu. Nästa blir golv i sovrum. Sen är det tak och golv i hall samt tak på toalett.
Därefter är det tapetsering i alla rum som gäller, listning, smygning, köksluckor, köksbänkar....sen är det FÄRDIGT!

Känner mig på otroligt gott humör idag, känner att saker och ting liksom flyter på i livet! Älskar såna dagar, dessa bra dagar då man älskar det faktum att man får uppleva allt roligt!

Var och handlade julklappar till alla barnen igår, skönt att ha det färdigt i varje fall! Bara några vuxna kvar nu bara så vi ligger i fas även där!

Ska försöka boka in en dag efter jobbet denna veckan som vi kan åka upp till Frida och Pontus för att titta in deras underverk; Caspian! Har sett en del bilder och han verkar vara oootroligt söt, men så har han ju en fin mamma med =)  Köpte present till lille gossen igår också =)

Ska kolla efter Lonnies gossar en liten runda idag för hon ska till Ullared och hennes gubbe ska träna. Så då lär det bli livat, de är energiska hennes barn... precis som barn ska vara!

Nåväl, ska lägga mig och titta lite på tv nu...känner inte för att göra något just nu så varför inte passa på att slappa? Gubben ligger ändå och sover i rummet bredvid, den sovtutan =)

Update!


Time for an update!

Mycket har hänt och jag har nedanför detta inlägg berättat lite om Göteborg och Stockholm. Men vi har ju haft en helg till, vit för min del (!), där mycket har hänt i huset!
Alla köksskåp är uppe, kvar är luckor, bänkskivor och vitvaror.
Altandörren är också på plats.
Många karlar var i huset och slet som djur, jag och Sandra försökte tappert hjälpa till med köket, men blev inte riktigt insläppta i arbetet, så vi tröttnade och stack hem till mig för att spendera ett par timmar i soffan med prison break... inte helt fel det heller!

Idag har jag varit nere och hängt upp lite stjärnor samt satt upp en adventsstake på ovanvåningen, så det inte ser alltför dystert ut nu när vi går mot jul (eller rullar på hjul?). Alla fönster är dock inte belysta då resurserna inte räckte till och jag vill vänta tills nästa år när vi är helt färdiga innan jag inhandlar sådana saker!



Altandörren äntligen uppe! Bara att spackla lite till, sen tapetsera!



Arbetar för fullt med skåpen!







Nu är även överskåpen uppe, men har ingen bild på detta än...


Stockholm...

...dagen efter att vi kommit hem från Göteborg var det dags för mig att åka till Stockholm.
I efterhand kan jag säga att Göteborg är en mycket trevligare stad än Stockholm, Stockholm imponerade nämligen inte alls på mig! Snarare tvärtom!
Två timmar försenad blev jag upp p g a en indikator i en dörr på tåget som var trasig, men väl där kom jag till ett mysigt hotell, med ett mysigt rum.
Väääldigt högt i tak, stora fönster och gigantisk toalettdörr (MINST 2,5 m hög)
Kursen, löneadministration, var suverän men kvällarna urtrista eftersom jag var själv. Det var inget väder att gå i stan heller så det blev mest till att sitta på hotellrummet.
Gick vilse på hotellet första morgonen när jag skulle till restaurangen, för det var självklart inga vanliga korridorer utan kringelikrokar hit å dit med hissar som inte ledde till samma ställe (två trapphus var det tydligen på hotellet)
Men andra dagen hittade jag, mycket tack vare att min rastlöshet gjorde att jag gick ut i korridorerna och försökte orientera mig lite... tack och lov var jag inte den enda kursdeltagaren som hade gått vilse, utan det var fler =) Inte bara mitt dåliga lokalsinne alltså.

På biblioteksgatan (?) hade de belysning som säkerligen kostat mer än vad jag och Oskar har i årsinkomst tillsammans och de hade även en stooor röd matta i mitten av gågatan....UTOMHUS! Jag kommer visa detta på bild nedan...

Såg även julskyltningen på NK som alla skriker om, men blev inte ens imponerad av den. Visst, det var lite häftigt men att stå utanför och fotografera det? Njaaaeee... då får de komma med något bättre =) Typ en röd matta...

Nåväl, få bilder, men vill ändå visa den röda mattan och den uuuuurläckra kranen på toaletten!



Min säng



Kranen från sidan...



Urläcker!!



Den ooootroligt fina röda mattan, extra pyntad med snö och slask på =)
Kändes inte alls överdrivet för en enerydabo =)

Göteborg!!!

Fy vilken rolig resa och fyyy vad det gick åt pengar, men fyyyyy vad det var värt vartenda öre!
Vi började dagen med att åka tåg från Alvesta 9,25 där jag och Oskar hade förberett varsin "åkpåse" med gott & blandat (jäger, ölkorv, öl, cider, vin, nötter), ja sånt man bara måste ha när man ska ta en tripp till Göteborg.

Väl där splittrades vi lite, så jag och Sandra kunde gå i affärer i lugn och ro utan gnälliga karlar. Karlarna begav sig till blåvittshopen (ingen man är perfekt) och satte sig sedan för att ta en öl. Då kom självklart jag och Sandra också, vi var ju med törstiga!
Sedan splittrades vi igen och gick lite till i affärer, väl färdiga med shoppandet hade jag köpt två koftor, ett par kängor, ett halsband (döskalle), ett armband och öronhängen (döskallar). Oskar hade med shoppat loss lite, ett par byxor, en t-shirt och en kofta. Så tro det eller ej, men min sambo brände fler riksdaler än jag! (får ju inte glömma att han var inne i blåvittshopen med)

Sedan begav vi oss mot hotellet, kånkades på våra tunga väskor, där jag klart var smartast och bar det lättaste!
Vi slängde i oss lite käk, checkade in på hotellet, tog varsin öl för att sedan göra oss iordning för kvällen.
Efter suckande och stönande om klädsel, skor och allt vi kan sucka över så gick vi in på en restaurang och åt en dyr och alldeles underbar middag. Pepparbiff blev det för mig för jag har den senaste tiden börjat dregla bara vid tanken på en köttabit!
Sen gick vi till krogen.... där hävdes det ner en del dricka... när klockan var 02,00 var jag och Sandra trötta och ville gå hem... väl ute från krogen var det bara jag som var trött vilket innebar att det även blev en runda på Hard Rock café... där Oskar först tänkte smita från inträdet, men blev haffad och började då ta av sig sin jacka för att ge till han som hade hand om inträdet... *suck*
Tur att hans sambo var där och fattade vad det var frågan om så hon kunde ta hans plånbok och betala inträdet =)

Dagen efter var det slitna människor som tog hissen ner till frukosten och det var en del suckande på tåget när vi fick stå till Borås eftersom vi inte hade sittplatser =) Gött att stå! Härlig upplevelse =) Haha

Nåväl, här följer en del bilder från vår resa:



På stationen i Alvesta







Sandra och Jimmy kollar in sin färdkost



Drickepaus i Nordstan









På väg mot hotellet!



På mitt och Oskars hotellrum hängde denna tavla framför sängen,
snacka om att ta död på romantiken!



Freeeeaaaak!



På krogen





Fullt ös...



...på alla!



RSS 2.0
Test