WHAT???


Jag flyttar om en vecka!! Känns helt lustigt! Kommer sakna lägenheten lite, den har varit mycket bra genom åren. Men det är dags att gå vidare!
Sitter i sängen och funderar på om det är värt att försöka få i sig en kopp morgonkaffe eller inte... och om jag snart ska bege mig ner till huset och måla det där allra sista =) Sen ska vi bege oss till IKEA och inhandla en ny tv-bänk, tjohooo!



Valde denna röda eftersom väggarna i tv-rummet är svarta och vita så jag vill ha något som livar upp rummet!
Efter IKEA är förmodligen klockan så pass mycket att Frida, Pontus, Caspian och Fritjof kommer! De ska sova över, ska bli så roligt att träffa dem och särskilt lilla Caspian! Han är nu 2,5 månad så han har förmodligen växt en hel del sedan jag såg honom sist!

Lonnie och Sandra var här igår när Oskar var iväg på pokerkväll. Härliga brudar detta! Mot slutet satte jag igång en film, allt för min syster, så avslutade vi alla tre vår fredag med att storlipa.
Detta var meningen, jag hade förvarnat tjejerna redan innan om hurdan filmen är, men den är så bra att man bara måste se den!! Gripande helt enkelt! Har ni sett den?

Snart fredag!!

Åh gud så skönt det ska bli!
I helgen kommer mamsen! Då ska vi och svärrisarna åka till Växjö imorgon och äta på La Castellina! Har inte provat den restaurangen men vi (jag å sambon) har pratat om att vi vill dit! Så imorgon ska vi dit, hoppas bara att mor och svärrisar har vett att bjuda oss på kalaset, moahahaha.
Min kusin är kock där, så får innerligt hoppas att hon bjuder oss på riktigt smarrig mat!

Sitter just nu i sängen inne i köket (underbara sängen) och väntar på att ärtsoppan ska koka klart.
Var ju så duktig igår att jag la ärtor i blöt så jag kan koka upp ärtsoppa och frysa in...
Hade tänkt måla i huset också, eller hade verkligen behövt det innan jag och mamma ska måla på söndag, men ser inte ut som om jag hinner det =( typical, hade ju tänkt bli helt färdig med det förbaskade målandet på lördag... får väl ta det på söndag istället!

Sambon är och kollar lyset på Hondan... för när jag var mellan Urshult och Tingsryd i tisdags, på väg hem från tandläkaren, så lade halvlyset av. Jag kan verkligen inte rekommendera att köra 4-5 mil i mörkret utan halvljuse!
Fan vad bilarna blinkade på mig, fattar iofs inte varför för när jag fick möte så stängde jag av hellyset och satte på varningsblinkerserna (?)... varför blinkar de då? För att jag inte har något halvljus? Eller för att det blinkar till höger å vänster? JA MEN GRATTIS ERA JÄVLA IDIOTER! DET ÄR VARNINGSBLINKERS! Har man dem på så innebär ju faktiskt det att något inte stämmer.... idioter....
Det roligaste var när jag kom till flygrakan, då hade jag haft en å samma bil bakom mig länge som inte kan ha undgått och märka att jag hade problem med lyste... så kör den jäkeln om mig!!! *suck*
Han/hon körde dock inte så mycket snabbare än jag att den körde ifrån mig.... jag svor över idioten och satte på hellyset...(ja, personen i fråga får fan skylla sig själv)...

Nåväl, nu måste jag in i duschen, förbereda fikat inför tjejkvällen (som för övrigt blir väldigt gles idag) och göra färdigt ärtsoppan!

Tuddeluuuu!


Bild från Google


Livet!

Åh vad jag älskar livet!
Har haft en sådan underbar dag!
Jag har fått känna mig behövd och väldigt nyttig på jobbet (även om detta gör att jag får ett helvete att komma ifatt med mitt egna och egentligen fortfarande är bitter över hur lite det tjänar till att hjälpa till)
Jag fick i uppdrag av min älskade sambo att INTE åka till huset utan vara hemma och städa.
Aldrig trodde jag att jag skulle se fram emot att städa, men det var så länge sedan som jag inte var tvungen att dra över stöket snabbt som attans mellan vändningarna utan bara kunde gå och pula...putsa lite där, damma lite där, städa toaletten och då skrek magsåret på mig att jag druckit för mycket kaffe så jag spydde i den nystädade toaletten, dock överlycklig att den var just nystädad så jag inte låg med huvudet i en skitig toalett, då hade jag bara spytt ytterligare lite till =) Trots detta helt överlycklig denna dag.
Sen lagade jag spagetti och köttfärssås som vi kan ha med oss till jobbet imorgon, tvättmaskinen går för fullt osv.
Jag lade 12 dl ärtor i blöt och ska göra storkok på ärtsoppa imorgon (mellan målning och tjejkväll) som vi kan frysa ner!

Sen kom jag på en sak som jag bara var tvungen att göra! Något som jag inte gjort sedan jag bodde hemma!
Något som jag gjorde jätteofta ett tag!
Jag gjorde en blandning på gurka, lök, paprika, vitlök, olja, vinäger, salt, peppar och örtkryddor i en skål... så sjuuuuukt gott och så sjuuuukt bra för magsåret.
Det gjorde jag ofta hemma och bara åt direkt ur skålen! Galet kanske en del tycker men blandningen av vinäger och vitlök är något som jag ÄLSKAR! MUMS!
Mamma brukade alltid skratta åt mig att det behövdes då inga kakor, godis eller chips för att jag skulle vara nöjd! Hade man bara basingredienser och grönsaker hemma så var jag nöjd! Så mycket godare än något godis i världen! (särskilt godare än kakor som jag helst är helt utan)

Nu sitter jag i sängen och tittar på Bones samtidigt som jag bloggar, i väntan på att Oskar ska komma hem så jag kan bjuda på min goda blandning, även om jag tvivlar på att han kommer att uppskatta den lika mycket som jag.

Nåväl, livet känns underbart idag! Jag har varit riktigt effektiv, fått allt jag ville gjort och lite till... Jag känner helt enkelt igen gamla Josse igen! SNÄLLA, STANNA KVAR JOSSE!

Helt klart värt den värkande ryggen, de ömma fötterna och de bultande fingrarna! LIVET LEKER!

I övrigt så väntar jag på bilder från i lördags så jag kan lägga ut min utstyrsel. Har inga själv för jag glömde självklart kameran!

ÅH! En sak till!!!! Den 5:e februari flyttar vi in i huset!!! TJOHOOOOOO!!

Nu ska jag luta mig tillbaka i sängen och bara vara lycklig!

10 januari 2011 =)

Nej, jag har inte dött, inte stannat upp i tiden... jag har bara inte orkat blogga!
Har en del bilder som jag vill lägga upp... men blogg.se har blivit så himla slött vad gällande bilder så det får bli någon gång när jag har gott om tid till bloggandet, med andra ord inte nu =)

Tänka sig, jag trodde att jag skulle få mer tid över till bloggande när jag la facebook åt sidan. Istället har det nästan blivit värre, sitter nästan aldrig vid datorn längre! Jag har nog skaffat mig ett liv trots allt =)

Huset går med stormsteg framåt, nu är alla väggar utom tre tapetserade och det är mest småpill kvar.
Imorgon kommer killen som ska sätta upp kaklet i köket, som är en av de större sakerna vi har kvar.
Sen är det målning av lister, golvläggning i sovrum, in med vitvarorna (när de nu ska komma), upp med köksluckorna, upp med listerna och in med toalettinredningen.... avslutningsvis blir det lackning av golv i saloon och tv-rum! Sen kan vi flytta!!! GÖTT!!

Egentligen gick jag in här för att skriva av mig i ren frustration. Har klart ännu en gång läst Aftonbladet och blivit upprörd. Inte så mycket av artikeln egentligen, då den handlade om politik och politiker klankar ju alltid ner på varandra.
Nej det jag blev upprörd över var kommentarerna efteråt.
Denna artikel handlade om att Reinfeldt ville sänka skatten på de arbetande lite till med start 2012. Detta skulle innebära ungefär 190-375 kr mer i månaden för de som arbetar.
Då rasar läsarna fullständigt och tycker det är för jäkligt att man stöttar de som arbetar medan de sjuka får skylle sig själva och att man bara tar från dem... (inte ordagrant men det var vad de ville ha sagt)
WHAT??? Hade det stått i artikeln att denna skattesänkning skulle tas från ersättningar till arbetslösa och sjuka, eller att deras skatter skulle höjas så FINE BY ME! Då är det galet!
Men nu stod det ju inte så, möjligen att dessa läsare är mycket mer insatta än jag och VET att pengarna ska tas därifrån, i så fall får jag erkänna mig besegrad!
Men på vilket sätt förlorar de sjuka och arbetslösa av att jag får lite mer i kassan varje månad för att jag jobbar? Om inte deras ersättning sänks pga detta utan fortfarande är densamma?
Nej, de som är riktigt sjuka och aldrig kommer att jobba mer kommer aldrig uppleva lyckan av att ha 200 kr extra i månaden. Men de andra då? När de kommer ut i arbetslivet då?

Lar-Anders Häggström menade att skattesänkningarna inte varit särskilt lyckade eftersom man vid första skattesänkningen hade 3% arbetslöshet, vilket man då tyckte var en katastrof, och att man nu har hela 8%! Hmm... skulle skattesänkningen innebära att arbetslösheten blir större? Att folk blir ännu mindre motiverade att jobba? Att företagen absolut inte vill anställa för mycket pga detta? Eller kan arbetslösheten fortfarande vara en släng av den otroliga lågkonjunkturen som var? En sådan nedförsbacke som vi hade för 1,5 år sedan, särskilt inom bilindustrin som faktiskt håller många sysselsatta... Menar de att den inte har någon påverkan av dagens arbetslöshet?? Att inte företag tog så illa av den att många inte kan återanställa så här fort?
Njaa... känns helt fel i varje fall... Känns inte som om politiken är så enkelt att om man ger till de arbetande så tar man från de sjukskrivna... Ekonomi är lite mer komplex än så trots allt =)

Men det var allt för mig ikväll, nu vet ni vart jag står i denna fråga i varje fall och viktigast av allt:
Jag har uppdaterat bloggen!

PS. Den värsta kommentaren jag såg var en som inte förstod varför vi skulle gynna företagen... Hmm.. undrar vart denna jobbar?

RSS 2.0
Test