Dubbelbloggande!

Jag kommer att dubbelblogga!
På denna blogg kommer jag att fortsätta som vanligt, men på min andra nya blogg ska jag köra ett seriöst bloggande där jag ska bli av med min övervikt!

Den är alldeles nystartad och därmed inte så inbjudande än, men jag hoppas att den ska bli det. Har inte tid just nu att fixa med designen för jag ska till älskade Lonnie och dricka kaffe men det kommer, jag lovar!

Innan ni ens går in på den bloggen så vill jag poängtera att jag verkligen vill att vi pushar varandra i den bloggen och därför är kommentarer av yttersta vikt!

Välkomna in!

Motarbeta frestelsen!

Snabbt svar...

...ja det är väl lika bra att svara på frågan under kommentarerna till inlägget: Vad är nu detta?

Edvin vaknade 06,10 så han tog bara 40 minuter längre pass än han brukar.

Han har däremot börjat ta långa pass på 6-7 timmar efter att han somnat inför natten, så nu blir det till att försöka få honom att somna runt tio så får jag sova riktigt länge =)

Inatt tog han till exempel ett långpass, men han tog nattamaten redan vid 20 så vaknade då vid 03,30 (7,5 timme!) Tänk vad skönt om han ätit vid 22 istället, då hade han inte vaknat förrän 05,30!!! (kanske)
Men det är på väg åt rätt håll i varje fall!

Kusin Vitamin...

... idag ska vi till mormor för första gången i Edvins liv och även har vår första övernattning borta!
Mormor i all ära men det är inte bara hennes sällskap som vi glädjs över.
Kusin vitamin kommer nämligen också att vara där!! Mosters gulligull!
Ska bli så kul att träffa honom, det händer alldeles för sällan! Vill ju ha honom hos mig varje dag men på något konstigt sätt så menar hans föräldrar att de har mer umgängesrätt med honom än jag! Jag! Som är MOSTER!
Jag håller med er... det är inte lite fräckt!! Vi vet alla att jag som moster OCH gudmor har ALLA rättigheter!

Nåväl, idag får jag träffa yrvädret och det gör mig glad! Får hoppas att Edvin är på sitt bästa humör och inte kräker alltför mycket...kusin vitamin gillar nämligen inte det =)



Michael Schumacher...



Eric Saade...



...Elliot!!!!

Vad är nu detta??

Klockan är kvart i sex, Edvin skulle äta halv så jag steg upp, satte igång dator, kaffe och förberedde ersättning.
Men Edvin sover fortfarande och här sitter jag framför datorn med mitt kaffe och väntar? Tar han ett långpass nu? Jag kan ju inte lägga mig och låta kaffet gå till spillo! Hemska tanke!

Idag ska jag och Edvin till Malin och titta på greys anatomy, de nya avsnitten börjar ju snart så vi måste tugga igenom dessa sista från förra säsongen nu! Helst hade vi velat ha barnfritt eftersom barnen gör att man inte kan titta på samma sätt, men Oskar har andra planer nu på förmiddagen så Edvin får gott följa med!
Kvällen har ingenting på schemat, de flesta är ju på bröllopet då så det blir ytterligare en lugn kväll för mig och Oskar, men det gör ingenting för då kanske man har lite energi imorgon och kan höststäda utomhus. Ska ju bli fint väder, säger de som vet.

Igår åt jag och Oskar en kanonmiddag! Vi grillade karrékotletter och färska majskolvar (från Urshult). Till detta hade vi vaxbönor (även dessa från Urshult), saltkokta potatis och kantarellsås. Det var första gången jag gjorde saltkokta potatis och har inte ätit det sedan vi var på Teneriffa, på vår förlovningsmiddag.
Det var inget svårt att göra, lika mycket grovsalt (i vikt) som potatis och sedan koka som vanligt.
Dock så ska man försöka få potatisen färdig liiite innan den andra maten så de hinner svalna lite, för då är det enklare att borsta bort det överflödiga saltet. Annars blir det lite för salt märkte vi, men gott ändå!

Nu är kaffet uppdrucket så nu ska jag lägga mig och invänta Edvin...




Fredagens middag

Blogg...

...Det är bra för bloggens liv att jag är mammaledig har jag märkt! Det var länge sedan jag var så här aktiv under en så lång period som jag varit nu! Perfekt sysselsättning när man matar Knoddas som han en gång hette =)

På lördag är det bröllop i byn! Då gifter sig Lotta och Rikard, all framtida lycka till dem!! Lotta och Rikard är ett sånt där par som är perfekta för varandra! Nu känner inte jag dem så där jättebra, men Lotta är med på tjejkvällarna och man känner de flesta mer eller mindre i en så här liten by.
Man kan inte tänka sig ett bättre par än dessa, något annat än dem tillsammans går liksom inte att föreställa sig.
En riktig familj med sina två söta döttrar! En sån familj som jag hoppas att vi (jag och oskar) också kommer att få med Edvin och eventuella framtida syskon!

I och med att detta inlägg helt oplanerat (jag vet aldrig vad jag ska skriva innan jag skriver det) kom att handla om Lotta och Rikard så är det lika bra att löpa linan ut genom att utbringa ett stort HURRA för dem och lycka till i framtiden!
Som en bonus slänger jag ut en bild på Lotta! (har ingen på Rikard)



Den blivande bruden!

Man kan inte få allt...

Igår fick jag saker och ting gjorda hemma....utan att behöva stressa!
Jag tvättade tre maskiner, vek tvätt, dammade, plockade iordning, städade toaletten, färgade ögonbrynen, dammsög och torkade golven... och det anmärkningsvärda är som tidigare nämnt: UTAN att stressa!!!
Allt detta för att Edvin var på bra humör och t o m sov i ett par omgångar!

Men en sån dag har man inte bara utan vidare, inte utan att betala! Min betalning krävdes in 03,27 inatt...Edvin vägrade somna efter matningen vid halv två och vid 03,27 tröttnade han på att jollra själv!
Detta för att han sov på dagen!
Sammanfattning: Om jag vill få saker och ting gjorda om dagarn så får jag offra sömnen på natten =)

Nu ska jag försöka pigga upp min gnällspik till son med ett konstaterande om att han inte ska få sova mkt idag =)

Bra lördag trots skavsår...

...vi hade en bra lördag, jag och mina tre bebisar. Den ena bebisen (zilly) skötte sig som vanligt själv och de andra två var ute på äventyr med mig.
Vi börjar dagen med att, efter morgonrutiner, gå ut på en promenad med Sandra. Därav skavsår i rubriken.
Efter promenaden ringer jag faster Linnéa och frågar om hon vill följa med till stora staden Växjö för att titta på tyg till kuddarna i vår soffa, mössa och vantar till Edvin samt titta in matmarknaden.
Matmarknaden var rolig, även om jag inte kan rekommendera att åka till sådant med hund och barnvagn. Vi kom knappt fram och när v i väl gjórde det så blockerade vi för alla andra.
Något tyg till soffkuddarna blev det inte heller för jag är inte beredd att ge minst 200 :- metern för dessa kuddarna!
Inte fanns det tid över att titta på mössa och vantar till Edvin heller för kl 16 skulle vi hämta Emely och Edvin skulle egentligen äta kl 15.
Iväg till Emely, mata Edvin och sen vidare till Grand Samarkand för att inhandla till tacosen som skulle inmundigas på kvällen.
Kl 18 är vi hemma och Edvin skriker av hunger, nu har han tydligen ökat i mängden mat för han blev inte mätt.
Sen var det bara tacos och yatzy på schemat innan vi kröp till kojs, jag och min syster

Idag kommer mamma, men först ska jag och Lonnie ut och gå, ska bara luska ut hur dags det är tillåtet att ringa henne =)
Nu ska jag se om de utslagna bebisarna i soffan är tillräckligt utslagna för att jag ska få springa ner i källaren och elda lite.

So Long Good People!

Fredagsmys en torsdag...

...ja det passade jag och Oskar på att ha i torsdags eftersom han åkte till Danmark igår (fredag)
Till kvällsmat blev det en god sallad med kycklingfilé, vitlöksbröd och creme de balsamico som dressing.
Till detta drack vi min absoluta favoritdryck: Coca-cola! (får vara ngn måtta på nyttigheten ju)

Efter salladen gjorde vi chips och dipp som vi skulle ha till den senaste filmen av Pirates of the Caribbean!
Vi provade att se den för ett tag sedan, men jag slog däck efter fem minuter (som vanligt) och även Oskar kämpade med ögon locken så vi stängde av den.
I torsdags försökte vi oss på den igen men även denna gång misslyckades vi med detta tappra försök!
Få se om det blir tredje gången gillt på måndag kanske?

Nu ska jag och Edvin klä på oss och gå ut med Bella!






Det behöver inte vara svårare än så här



Smakar försiktigt...



Mums!

 

En ute och en annan inne!

Idag åkte Oskar till våra grannar i Danmark för att spendera helgen där, hejandes på Mattias Thörjesson när han ska åka skiten ur de andra i rallycross.
Han kommer inte hem förrän söndag natt så Edvin och jag ska för första gången spendera en helg ihop utan pappa. Känns konstigt faktiskt.
Men istället för Oskar så har vi sällskap av Bella, Frittes egna lilla bebis, som just nu ligger i soffan och bränner av riktigt sura fisar... man kan ju tro att det är hon som har ätit tio plommon och inte jag =)
Edvin ligger i vagnen och sover så man får gå och titta ibland så han fortfarande andas...

Var ute i det fina vädret innan med alla bebisar (zilly inräknat såklart), eftersom den ena bebisen kräver lite mer energikrävande aktiviteter än de andra bebisarna.
Så jag var ute och kastade lite boll med Bella, med Edvin skrikandes i vagnen! Fast som vanligt slog han däck efter några minuter, som alltid när han är ute i friska luften!
Bella var dock en riktigt rolig syn när hon sprang efter bollen... iväg som ett skott, tog bollen i munnen och slog lite kullerbyttor! Hon kunde inte riktigt hantera de snabba svängarna som hon försökte sig på.

Zilly tyckte att Bella var lite läskig när hon sprang runt som hon gjorde så hon kikade mest ut från hålen i ladugården, för fy om hon missar något! Senare jagar Bella upp henne i ett träd, riktigt högt upp, men det är inte som när hon var kattunge och Oskar fick ta en stege för att plocka ner henne, utan hon klättrade grasiöst ner igen. Dock inte förrän vi hade gått därifrån.

Vi (läs jag) köpte en leksak till Bella i söndags som hon kan ha när hon är här och hon ÄLSKAR den! Anade detta redan innan för jag kommer ihåg att våra hundar från min barndom älskade dessa knutar!
Denna repknut överlever förhoppningsvis längre än kattleksaken i form av en tygmus gjorde, haha! Fast nu är hon så stor att hon hade svalt den hel ändå.

Ska slänga ut lite bilder nu, medans det är nyheter på tv innan filmen fortsätter, sen ska jag lägga mig så jag är pigg imorgon när Sandy hör av sig så vi kan ut och gå på morgonkvisten.
Imorgon kväll kommer systeryster och då nalkas det tacos och yatzy!!!



Edvin älskar att ligga i puffen som han fått låna av sin moster!



Fick ingen bild på någon av kullerbyttorna, men en bild på de fladdrande öronen duger gott!



En nöjd, utslagen Bella



En mindre nöjd Edvin



En nyfiken Zilly-Chili tittar ut och...



...måste ju då ta hålet som ligger liiite närmare, men...



... synen har blivit sämre på den gamla (2 år) kattan så till slut var hon tvuuungen att gå ut och titta...


Nu är nyheterna slut och filmen börjar!
Ha en fortsatt trevlig helg gott folk!

Sova, skrika, fisa...

...är vad som gäller just nu. Men det är inte Edvin som vill sova, utan han står för det andra.
Jag däremot, jag är sjuuukt trött idag/natt! Med ett trilskande barn i famnen kan det då vara svårt att hålla humöret uppe.

Nu är det tisdag och jag har ingenting på schemat. Skönt på sätt och vis eftersom jsg är lite trött, samtidigt som det kan vara just då som man behöver göra ngt! Fast svärmor mumlade ngt om att hon eventuellt skulle komma idag och gå ut med Edvin lite så jag fick en stund för mig själv...Hoppas hon gör det, för då ska jag sova!!!
Sova är det enda jag har i huvudet just nu så det är lika bra jag skickar iväg detta inlägget och fjäskar lite för gossen som bara ligger och ler åt mig just nu (förmodligen skadeglädje), så att jag får sova!

God natt! 

Mina flickor, rally, Bella och lördag...

Ja i regel kan man nog kategorisera in en dag i flera olika titlar!
Idag är det lördag och Oskar är med Fritte på rally. Detta innebär att jag sitter hemma med Bella, denna underbara hund! Absolut inte mig emot! Har förhoppningsvis henne nästa helg också, för då ska de på rallycross heela helgen!

Jag köpte hårfärg igår, tänkte försöka piffa till huvudet lite eftersom jag sakta men säkert börjar likna en rugguggla!
Därför tänkte jag utnyttja mina flickor idag, ska bara komma på ett bra sätt att förklara det för dem.
Behöver en som lägger färgen i håret för det kan jag inte själv... då blir jag flammig =)
Sen behövs ytterligare en till som tar hand om gossen... man skulle kunna passa på när han sover, men man vet aldrig om han vaknar och det känns inte som ett alternativ att jag ska springa fram med färg i håret, eller att den som färgar ska göra det med färg på fingrarna...
Så därför blir det till att utnyttja båda flickorna idag... har de ngt annat för sig så får de helt enkelt avboka =)


Ska nog skicka iväg ett sms omedelbums så de inte tror att de får ledigt idag...
Sen vill Bella ha lite uppmärksamhet, så nu kan jag minsann inte sitta här mer!

Barnkläder...

... är lite sugen på att sy egna barnkläder.
Problemet är dock att jag inte kan sy! Vanliga, enkla raksömmar är vad jag klarar av!
Absolut inte kläder.
Nu har jag visserligen ingen symaskin heller men det är ju inget som inte går att ordna lite snabbt.
Därför har jag suttit och letat efter lite kurser i att sy barnkläder... utan framgång!
Finns ju kurser i precis allt så det vore konstigt om det inte fanns i att sy barnkläder också! Jag letar väl bara på fel ställe...

Att sy Edvins egna kläder hade varit sååå roligt, så hade han inte baara haft kläder som alla andra har.
Kanske hade man tyckt att det är riktigt roligt att sy om man bara kunde det, är ju värt ett försök i varje fall.
Sen om detta ger mig en tantstämpel i pannan bryr jag mig inte särskilt mycket om... för när Edvin sen kommer med sina fräna kläder så är den stämpeln snart borta, haha!

I övrigt känner jag mig väldigt energisk idag och kreativ! Känner att jag faktiskt kan få saker och ting gjorda idag!
Är inte alls lika trött längre som jag varit innan, kanske på väg att vända?

Men nu är det färdigbloggat för min del, någon skriker frenetiskt bredvid mig...


So Long Good People!

Matdags...

...sitter just nu i skrivande stund och matar Edvin. Han har en ny body på sig som han fått av sin farmor och jag försöker frenetiskt att skydda den från spyor och rinningar under matningen.
Vi ska nämligen snart åka iväg och det hade varit såååå skönt om vi kunnat vara rena då!
Vi börjar dagen med att åka till Frida och Caspian, för att under eftermiddagen bege oss vidare till älskade syster yster!
Vi ska spela yatzy och äta tacos!!! JIPPIIIE!!! Det var hur länge sedan som helst vi gjorde detta så jag ser verkligen fram emot det!!
Men först och främst ska vi ta oss ifrån Sjöbo rena och fräscha!!!

Ska försöka att komma ihåg kameran så jag kan få lite nya och förhoppningsvis fina bilder!!

Nej, nu somnar Edvin så det är dags för mamma Josse att rycka in! Mamma Josse.... känns konstigt!

Vår familj

Nu har den där turen varit och besökt vår familj igen... Oturen alltså!

Absolut inget allvarligt men ändå så typiskt, vi kunde lika gärna varit utan det.

Vi var hos barnmorskan i torsdags och Edvin hade gått upp ytterligare 330 gram, totalt 1135 gram sedan födseln.
Han är nu 56,5 cm lång, stora killen nu alltså!

Men så upptäckte vi att han hade fått navelgranulom, som egentligen inte är något konstigt alls och som man tar bort med lapis.
Så hon tog fram en lapispenna och strök på naveln. Man såg direkt hur naveln ändrade färg, ganska häftigt faktiskt.
Sen åkte jag och Edvin hem i godan ro (jag lite småstressad för detta var när Edvin skulle ha mat) och satte oss i soffan och myste.
På natten/morgonen började Edvin gnälla väldigt mycket, 2 timmar innan matdags, vilket är väldigt ovanligt när det gäller Edvin. 
Efter en timme gav jag upp och satte igång lite ersättning till honom, trodde ju att han var hungrig!
Sen bytte vi blöja, som i vanlig ordning, och det var då jag upptäckte anledningen till hans gnäll!

BVC-tanten hade inte satt en kompress över naveln, så blöjan hade smetat ut lapis över magen.
Tydligen ska man inte ha lapis på frisk hy, för nu hade detta område blivit grått på Edvin (numera svart) och en bit hud hade "bränts" bort! Han hade/har alltså ett sår på magen p g a detta och blöjan hade ju legat och skavt mot såret! Inte konstigt att han var gnällig, det gjorde ju ont på stackaren!
På med Inotyol och en kompress för att skydda mot blöjan, lite smått svärande åt vår ständiga otur, in med en alvedon i rumpan och *vips* så var Edvin en glad pojke igen som jollrade till sin mamma!

Det var som sagt inget allvarligt, men ändå så typiskt, det ska ju inte behöva hända!
Lägger ut lite bilder på magen, men avslutar med en bild som visar att han har det väldigt bra ändå =)
(riktat till mamma som säkert sätter sig på flyget hem från Galapagosöarna om hon tror att han inte har det bra)



Snacka om stor och odiskret pigmentfläck!



Ser ni otäcka såret? Ett sånt sår som svider riktigt illa =(



Men som sagt, han har det riktigt bra ändå och det gör inte farligt ont på honom längre! 


Dimma...

...jäkla dimma till att förstöra planerna.
Jag sa igår att om jag var pigg idag och vädret tillåter så skulle jag och Edvin sätta oss i bilen och leta efter svamp.
Men det hade jag velat göra nu på förmiddagen så vi kan vila i eftermiddag och vara pigga när Oskar kommer hem.
Aber nicht!!! Det är hur dimmigt som helst ute och Edvin ska äta om tre timmar så vi hade verkligen behövt åka nu då... Inget roligt att plocka svamp i dimma...

Så nu får vi styra om tankarna, får se vad vi hittar på istället!

118100...

... Kul att se respons från er läsare, att ni reagerar,  ifrågasätter och pockar på efter uteblivna svar!
Dags för mig att ge svar på frågan som ställts;

Ha,ha! så det flesta gillar inte fotboll men det är lika stor andel som gillar det och som inte gör det? Tycker svaret låter som något man skulle få från en opåläst politiker med fördomar.

Min motfråga blir: hur kom du på ursprungsfrågan från första början? :) skönt att du förgyller min vardag igen.

Svar: Vi har besök av Anna och hennes mamma och glider in på att Anna hade blivit erbjuden en biljett till matchen mellan Malmö FF - Milan, men tackat nej eftersom ingen annan skulle gå.
Jag tyclte att hon kunde ha frågat mig för jag hade gärna gått.
Men hon hade ju bara blivit erbjuden en biljett så då skulle hon få krypa in under min jacka så vi blev siamesiska tvillingar, för de behöver väl bara en biljett.....eller?

För att göra en bra historia lite tråkigare =)

RSS 2.0
Test