Idiotkropp vid ung ålder = ljus framtid?

Nej, chansen att man får jobba tills man är 65 är kanske inte så stor, men bara dumt att grunna på det nu!

Mina fötter har börjat krångla för mig... hållt på i drygt en månad och nu har jag börjat inse att det inte kommer att gå över.
Siiter jag i soffan en längre stund så kan fötterna knappt hålla upp mig när jag försöker gå igen, tröttsamt.
Jag kan inte stå på knäna för då bultar det i fötterna, nästan som en känsla av att allt blod försvinner, likadant om jag står på huk....
Är jag ute och går så känns det som om fötterna ska explodera i skorna, som om jag har knutit för hårt, vilket jag naturligtvis inte har!

Jag känner igen tecknena och har en stark känsla av att detta kommer bli ännu värre och långvarigt....

Hade problem igår på kickboxningen när vi skulle göra snabba rundsparkar.... för det första så har inte mitt smalben läkt riktigt än och det började värka där efter ett tag, men det är ingen fara för det är smärta som jag vet snart går över, bara en tidsfråga!
Men höften verkade vilja låsa sig hela tiden och fötterna bultade så fruktansvärt så jag trodde att jag skulle trilla ihop!
Blir så arg när det ska gå ut över min träning, när träning är väldigt viktigt för mig just pga värken!!!

Men annars är allt suveränt och jag ska upp till Emely idag, vi ska ha filmkväll.... hon står för maten och jag för vinet!
Hon håller sig nog till traditionen och i så fall är det tacos för hela slanten idag, något jag inte kan föräta mig på, en stor favorit helt enkelt!!!


Ha det bra alla, nu är det dags för mig att åka till jobbet, fast helst vill jag ligga kvar i sängen och tycka synd om mig, hehe, men vet av erfarenhet att det inte blir bättre, snarare tvärtom.... tänker man inte på det så känner man inte av det lika mycket som om man ligger och grunnar på hur ont man har, då blir det tio ggr värre....fokus fokus....

Valnötsbröd..

...här kommer ett jättegott valnötsbröd som jag provade på att baka häromdagen. Inga konstiga ingrediener och inte särskilt fet heller för den delen.
Byt gärna ut det mesta av vetemjölet till grahamsmjöl eller rågmjöl, men ta lite vetemjöl så att degen binds ihop lättare.

Ingredienser:
* 50 g jäst
* 6 dl vatten
* 2-3 msk honung
* valnötter
* 15-16 dl vetemjöl

Gör så här:
Värm vattnet tills det är fingervarmt och rör sedan ner jästen, rör runt tills jästen har lösts upp. Mala valnötterna och tillsätt dem samt övriga ingredienserna. Känn dig fram med mjölet för att få rätt mängd. Degen ska inte vara för klibbig men inte heller torr. Den ska inte kleta sig på fingrarna.
Jäs degen i bunken i 40 min, forma sedan till två brödlimpor på en plåt med bakplåtspapper. Låt sedan jäsa i ytterligare 30 min och sätt under tiden ugnen på 225°.Grädda i mitten av ugnen i tio minuter, sänk sedan ugnen till 175° och grädda i ytterligare 35-40 minuter.

FÄRDIGT!!!
Låt väl smaka!

Fyra underbara dagar väntar!!!

Jag är ledig i hela fyra dagar nu, ska bli så underbart skönt så ni kan inte ana!!!
Jag älskar mitt jobb, men en vecka som den här, när det inte är något folk där... då är det bara trist!

Vi har massor att göra, och jag hoppas att vi hinner med allt! Idag ska vi vaxa båten så att vi kan sjösätta i helgen och om det är fint väder....så ska vi självklart ut och åka en sväng mit das boot.... =)
Bromsoket på Hondan ska bytas, då gummit är sönder.... Det var mycket krabb med att få tag på ett nytt ok til den, då Hondas bilar inte brukar krångla med bromsarna och vår är alldeles för ny för att det redan ska krångla.... Så Harald fick beställa ett nytt från JAPAN! Jisses....

Jag hade också velat hinna med lite annat under ledigheten, typ som att röja uppe vid vår framtida grillplats, så att vi kan börja bygga bänkarna m.m. så snart som möjligt....
Jag hade även velat påbörja vårt bygge i köket så fort som möjligt....vi har bänkskivorna, men inte haft tid till att byta och snickra än.... Nu måste vi ta tag i det, annars blir det till att ringa arga snickaren!!

Köket kommer förmodligen att få vänta lite, för vi får inte glömma att njuta av ledigheten också... Är inte så sugen på att komma tillbaka till jobbet på måndag, tröttare än någonsin!


Nej, nu orkar jag inte sitta mer vid datorn, ska fundera ut ngt annat att göra.... fast jag är inte sugen på att göra ngt alls!!!
Men jag orkar inte att "inte göra ngt alls", så tröttsamt....

Väcka gubben kanske....neee....klockan är bara tio över sju så han får faktiskt lov att sova lite till...

Ut och springa?? Kom fram till igår att jag behöver träna lite till på kondisen.......för den finns inte!

Men ha att gött i varje fall, för det ska jag ha!


Good morning Eneryda!

Det har varit en hemsk vecka.... förra veckan också!
Har varit förkyld som attans, jag brukar inte vara särskilt dålig men denna gången tillhörde inte vanligheten.
Förmodligen har inte det faktum att jag har jobbat, tränat, festat, varit i Tyskland och pluggat hjälpt till särskilt mycket, men det får inte vara något som Gren brukar säga =)

Idag känner jag mig faktiskt ganska pigg, igår var min första feberfria dag på en vecka! Solen skiner, min skoluppgift som kom på eftersläng pga alla aktiviteter samt förkylning är färdig....och bäst av allt.... JAG ÄR LEDIG IDAG!
Mitt mål var att bli färdig med skoluppgiften igår så att jag verkligen kunde vara ledig på riktigt för en gångs skull....OCH JAG KLARADE DET! TJOHOOO!

Känner mig aktiv idag.... har redan bäddat, duschat och slängt in min första tvätt i maskinen, den är snart klar...

Så nu sitter jag och smaskar på en smoothie....en underbart god enerigkick så här på morgonkvisten!

Smoothien idag innehåller:

* Jordgubbar
* Rabarber
* 0,5 dl lättmjölk
* Apelsinsaft

Förrådet av mjölk tryte idag så jag fick tillsätta lite apelsinsaft... men lite C-vitamin skadar ju knappast så här i förkylningens tider =)

Lite småfakta om rabarber:

Rabarber innehåller oxalsyra, så om man har anlag för njursten så ska man undvika större mängder av rabarber! (så egentligen borde väl jag passa mig som har haft njursten två ggr, hehe)
Bästa sättet att få en fin rabarberplanta är genom att dela en gammal planta. Man kan så genom fröer, men det fungerar inte alls så bra eftersom de inte är frökonstanta.

De röda sorterna av rabarber ger längre skörd än de gröna, dock så är den vanligaste sorten i Sverige "Victoria" som är en grön sort! Första året ska man undvika att ta skörd på rabarbern, andra året kan man skörda lite men vänta tills det tredje året innan ni tar full skörd då det är först då som rabarbern är helt "färdig"

På 100 g är 13 gr kolhydrater (ej fiber), annars så är det C-vitamin som dominerar rabarbernas näringsinnehåll.

Så nu har ni fått lära er lite om rabarber också.... jag med för den delen för ni ska ju inte inbilla er att detta var något som jag redan visste....åh nej... jag har tagit mig besväret att kolla upp detta =)
Har ju dock blivit lite av en tradition att jag meddelar lite om innehållet i mina smoothies... Tycker det kan vara bra att veta så man kan anpassa sina goda drinkar efter vad man behöver. Har hittills inte testat ngn smoothie som varit äcklig. Den jag dricker idag är måhända inte så söt som mina smoothies brukar vara, pga rabarbern, men fruktansvärt god ändå.

Nu ska jag ha dejt med Lina i telefonen så nu har jag inte tid att sitta här mer... tvätten är färdig också så den måste hängas upp!

Ha det gött alla!

                             

Majssoppa med kyckling...

..en underbart god måltid som Oskar bjöd mig på igår efter träningen! Det var sjukt gott, men jag åt upp det för snabbt så jag hann inte ta ngn bild på soppan... men definitivt att rekommendera!

Här kommer receptet:

Majssoppa med kycklingfilé


4 port


1 kycklingfilé

1 tsk potatismjöl

1 äggvita

1 tsk japansk soya

1 burk majskorn, 285 g

2 ägg

1 tsk sesamolja

8 dl hönsbuljong från tärning

3-4 tsk potatismjöl eller maizena

ev 1tsk sherry

salt och peppar

2-3 msk hackad gräslök eller salladslök


Gör så här:


Strimla kycklingfilén fint. Lägg strimlorna i en skål och pudra över potatismjölet. Rör i äggvitan och soyan. Låt det dra. Häll upp majsen i ett durkslag. Vispa upp ägg och sesamolja i en skål.


Koka upp lite vatten. Lägg i kycklingstrimlorna och koka några sekunder. Häll av vattnet.


Koka upp buljongen, tillsätt majsen. Låt småkoka i ca 5 min. Rör ut potatismjölet eller maizena med lite vatten till en redning. Tillsätt sherry, salt, peppar och redningen.  Låt soppan få ett uppkok under omrörning. Lägg i kycklingen och tillsätt det vispade ägget i en tunn stråle ner i den heta buljongen.


Häll upp i skålar och garnera med finhackad gräslök eller salladslök.


Lycka till!


Psst... Vi hade vare sig gräslök eller salladslök hemma och tog istället purjolök, som vi både garnerade med samt hade lite i själva soppan... gott! Sesamolja var inte heller ngt som fanns i vårt skafferi så det blev olivolja istället, funkade så bra så!
Till detta åt vi toast med vitlökssmör, gjorda i ugnen....

HUR SNARRIGT SOM HELST OCH BÄST AV ALLT: MAGERT SOM ATTANS!


Nu var det ett tag sedan...

....som jag lade ut något här på bloggen.... har hänt en massa saker och jag kommer nog inte ens ihåg hälften!

Varit valborg nu.... den spenderade vi med lite grillning uppe hos Fritte.... duktiga var vi också och tog cyklarna upp och hem! Lite motion där bland spritångorna, inte helt fel =)
På fredagen åkte vi upp till växjö för att möta Emely och Mattias, samt Elliot...
De skulle springa, var ngn sådan dag där uppe som Växjö IF arrangerade (tror jag), Elliot sprang 200 m, Emely 4,5 km och Mattias 1 mil.... Jag gjorde det jag gör bäst....tittade på! Elliot var en underbart härlig syn, ska lägga ut bilder på när han sprang så fort jag fått dem av Emely! Men det är inte ofta man får skratta så som jag gjorde då....denna underbara unge!

Sen hade Emely gjort en god picknickkorg så efteråt gick vi till Mattias och satte oss vid sjön och mumsade på underbart goda kycklingwraps och goda melonbitar!
Hon hade köpt jordgubbar också men dem hade vi redan snarrat i oss under dagen!

Efter Växjöturen så åkte vi hem och packade för att direkt bege oss till pappa nere i Tomelilla! Där bjöds det på öl och grillat, något som både jag och Oskar uppskattar.... Oskar och Tor spelade fotboll när vi var där nere så jag undrar om det inte vankas träningsvärk för Tor idag =)

På lördagen åkte vi hem och det var två slitna människor som öppnade dörren på Björkholmsvägen 20 A i Eneryda....
Vi åkte och hämtade en fälla hos Oskars föräldrar och riggade upp den till vår nattgäst...sen vattnade vi uppe i grönsakslandet där jag har planterat lökar....När klockan slog 22,00 så kom vi fram till att sängen är skön...vi kröp ner....och nu är klockan 07,50, jag har druckit mitt morgonkaffe och spelat lite Mafia Wars på facebook... Får se vad denna dagen kommer att bjuda på, men jag vill till Växjö och spana in saker till trädgården!


Ha att gött alla!

Sött litet besök....



...hade vi i fredags....två små igelkottar minsann! den ena puffade som attans på den andra så det var bara till att ge dem lite enskildhet....för jag tror de tänkte göra ngt som inte ska ha åskådare.... men söta var de i varje fall... och förmodligen oskyldiga till förstörelsen nedan.....grrr....

Jag brukar tycka att det är kul när vi får besök...



...men observera att detta inte gäller all form av besök! Så här såg vår gräsmatta ut när jag steg upp i fredags! Vi vet inte vad det är för djur, för stort för fågel, för litet för gris så vår nästa gissning är: grävling??

Satte ut en fälla igårkväll, med ett ägg i, men det blev ingen fångst inatt... men skam den som ger sig, vi ska fånga den skyldige! =)

Såvida det inte är en gris, för då har vi minsann en för liten fälla, haha!


RSS 2.0
Test