Lördag morgon...

eller kanske t o m skulle kalla det ottan?

Kl 05,00 ringde klockan och det var bara att asa sig upp ur sängen. Om en kvart kommer Fritte och vi ska dra till Karlstad för att titta på hans hundvalp!! Älskar hundvalpar så jag kommer ju att smälta som smör!!!

Men först har vi en lång bilresa framför oss, men det är alltid kul med en roadtrip mellanåt! Fast det hade ju fått vara fulare väder... så hade man inte fått lika mycket ångest =)
Jag och min sol, jag vet, men det är ju såååå härligt!!!


Nåväl, som sagt, nu är det inte lång tid kvar innan Fritte kommer så det är dags att slita upp sambon och sedan börja göra sig iordning.

So long good people!

Påsken...

...påsken är över sedan ett par dagar tillbaka och den har varit ljuvlig!!! Vädret har varit helt underbart och vi har varit långlediga, vilket i sin tur innebär en kortvecka på jobbet förra veckan och likaså denna vecka!

Pappa och lillebror hälsade på i fredags och begav sig hemåt på lördag förmiddag. Jag och Tor gick upp till Enevallen och kollade när Eneryda spöade Hånger, medan pappa satt kvar hemma och skrev på sin tipskrönika.

På lördagen lurade jag med mig Lonnie till Växjö där hon hjälpte mig att panta över fyra sopsäckar med pantflaskor... dags att panta lite oftare kanske?
Sen invigde vi vår gräsklippare och både jag samt sambo fick provköra den!
På kvällen begav vi oss till Sandy och Jimmy, åt lite gott och snackade skit =)

Söndag förmiddag trillar mamma in och vi donar lite här hemma, dammsuger och torkar golven. Men vi bar även ner allt skräp från altanen och sopade av den lite så våra utemöbler kunde komma fram. Visst, altanen är inte det vackraste än, men vilket skillnad när allt skräp kom bort och riktiga möbler fram.
Sitter där just nu och skriver!!
Senare på dagen kommer Emely, Mattias och Elliot och vi börjar med att leta upp alla påskäggen som gömdes till var och en! (Elliot fick självklart två)

Måndagen bestod endast av sol, sol och sol för att senare på eftermiddag innebära en resa ner till Ryd för att hälsa på mamma medan Oskar, Fritte och Harald körde till Karlshamn för att fiska sill!
Hon bjöd mig på underbar sallad med entrecote till, mums sa jag och knoddas då!!

Nu ska jag snart slänga mig i duschen, slänga iväg ett peppsms till brudarna och sen infinna mig hos Sandy kl 19,00 för vår traditionella tjejkväll!!
Men först... lite bilder från påsken:



Låt oss börja leta...



... här borta fanns det lite fynd!!! Mattias lycklig äggfinnare...



...Jag hittade oxå, tjohooo!! Firas såklart med en öl!



... Jag ska ändå hitta två stycken, undra vart de är??



Ja ser där hittade du ju ett, mosters gulligull!!



Avslutningsvis: Vad vore en graviditet utan sol, steglös solstol och alkoholfria öl?? Aaaaaah!

SOL SOL SOL!

Jag älskar solen! Solen ger mig energi, solen ger mig styrka!
Det har varit helt underbara dagar under min långledighet nu över påsk och jag önskar att det aldrig tog slut!
Dock nalkas det jobb imorgon igen så det gäller att ta tillvara på denna sista lediga dag!

Har suttit på nätet en bra stund nu och kollat efter bikinisar som passar min stora mage. De två jag har är lite dumma i underdelen och kommer därför inte att passa (tror knappast att de passar nu heller), men en bikini måste jag ha.
Baddräkt är inte aktuellt,  har aldrig varit särskilt förtjust i det!
Kanske en tankini? Så kan man vika upp den hängande delen om man vill sola magen. Har en känsla av att magen kommer att vara mindre smickrande på slutet nämligen, haha! Som en badboll helt enkelt!
Frågan är dock om tankinin kommer att täcka magen, med tanke på att semestern infaller de sista veckorna av graviditeten?
Nåväl, får väl leta vidare.... men utbudet är inte särskilt stort, det kan jag lova. Får väl prova en del vanliga i olika affärer så kanske det finns någon där som passar?

Nu ska jag plocka undan lite disk efter galejet som var igår så får vi se när huset behagar att vakna! Inte ens katten har hållt mig sällskap nu på morgonen =)


Långfredag...

... och sambon är och ordnar med rally hela dagen.
Pappa och Tor kommer någon gång på förmiddagen, vet dock inte när! Men om jag inte slöar för mycket nu på morgonen så kanske jag hinner med en del innan ändå. Tänkte städa och tvätta bilen nämligen. Det har inte gjorts sen förra sommaren så ni kan ju själva tänka er grus å skit inne i bilen =)

I eftermiddag spelar Eneryda fotboll, får se om gästerna är sugna att titta på det! Kan ju vara roligt att göra något och jag hittar inte ut till rallysträckorna!

Fick en sådan underbar känsla i kroppen när jag vaknade. Knoddas sparkade lite i magen och jag grunnade på hur långt jag hade gått... kom  fram till att det var exakt 25 veckor imorgon... MEN DET ÄR DET JU INTE! Det är ju på söndag! Jag tänkte att det var lördag idag! Gud vad skönt det var när jag kom fram till detta!
Och inte behöver jag ha ångest på söndag heller, för jag är ju ledig på måndag!
YES!

Nåväl, ska slurpa i mig kaffet nu och försöka komma igång sen, kan ju inte sitta framför datorn hela morgonen!

Glad Påsk!!!!


Bild tagen från Google

Önskar Josse, Oskar, Zilly-Chili och Knoddas!

(som för övrigt ivrigt väntar på att i varje fall en påskkärring ska knacka på dörren)


Trött, trött, trött!

Jisses vad trött jag är idag!
Igår hade älskade sambo med kusin 80-talsfest i Eneborg! Drygt 100 pers trillade in, livebank och DJ samt bar med helt överkomliga priser.
Jag stod i baren, uppklädd så gott jag kunde i 80-talets anda ihop med flera glada prickar; Sandra, Hanna och Gustav.
Runt tre-tiden var vi hemma igen och alldeles strax är det dags att bege sig bortåt för att städa undan efter gårdagens galej!
Men kul hade jag (även om jag hade uppskattat att prata med folk om andra saker än min graviditet, men det är ju sådant man får ta)

Syster Yster med tre arbetskamrater trillade också in, riktigt roligt att folk utifrån också kom till vår lilla by och festade loss lite! Hoppas de hade roligt!!!!

Bandet var enligt min mening helt suveräna, med fin 80-tals rock! Dj:n spelade även han 80-tals musik men självklart kom lite nyare, modernare musik också från högtalarna!

Nu ska jag se om jag får upp kära sambon från sängen så vi kan få städningen överstökad... har en känsla av att han inte är det minsta sugen på att städa efter en fyllefest just nu!

Avslutningsvis vill jag lägga ut lite bilder på mina underbara underbara brudar!



Vi höll ställningarna i baren!!!



Riktigt så här folktomt var det inte riktigt hela kvällen, detta var innan folk började trilla in!



Syster Yster rockade loss på dansgolvet i en underbar outfit som bör ha fått flera och ångra att de inte klädde ut sig!



Åh älskade Lonnie som var så otroligt läcker denna kväll och som lämnade ett underbart meddelande på min röstbrevlåda! Jag log =)



Innanför de heliga väggarna i baren!



Hur hon är gör så blir det vackert! Loving Sandra a c a Sandy!

Förra helgen...

...började vi riva på ovanvåningen. Ett helt gäng var vi och det gick väldigt bra.
Elliot kom också, men tröttnade på att jobba efter en stund men ville inte leka ensam. Då ringde jag Lonnie såklart så kom hon ner med sina två gossar! De lekte hur bra som helst, utan bråk och det var kanonväder så de kunde vara ute och springa hejdlöst!

Till vår hjälp hade Fritte ordnat en hjullastare så vi kunde slänga skräpet direkt i skopan och elda upp på en gång. Eldningsledare blev Sjöberg som fick ett hårt jobb eftersom det var så fint väder.

För att göra det enkelt för oss köpte jag Bullens varmkorv som vi snarrade i oss, med GB-klassiker glas till efterrätt!

Tack alla för den underbara hjälpen!



Utan hjullastare hade det aldrig gått så smidigt!



Barnen trivdes mycket bra i varandras sällskap



Jag hade ett litet övertag för en stund, då jag förmodligen hade kunnat få barnen precis dit jag ville



Vilostund i skottkärran!


Barnvagnsdjungel...

Hallemindaaa! Hur många olika kombinationer behöver finnas egentligen?? För att inte tala om dessa hutlösa priser!
Hårdlift, mjuklift, quadrolift? Brio, Emmaljunga, Teutonia? Luftdäck eller punkteringsfria däck?

Jag är inne på Emmaljunga City Cross, hårdlift, luftdäck... sen myggnät, hjulskydd, skötväska, regnskydd.
Kände mig nöjd med att ha kommit fram till ett beslut...
Sätter mig för att titta på blocket.... Hittar en Emmaljunga City Cross, med en inte alltför rolig färg visserligen, men protextyg så den inte blir solblekt, inbyggt myggnät, skötväska, luftdäck, regnskydd och fäll... för blyga 3900!!! I närheten!
Tack tänkte jag, även om färgen inte var den jag var inställd på, så var denna väldigt fin... så läser jag:
Quadrolift!
Åh! Tankarna flyger runt.... 3 900 är ju ett bra pris när det enda jag behöver köpa till är skydd till hjulen... Hur är det då med quadrolift? Är det verkligen så illa? Kanske det t o m är bättre?
Ja vad farao vet jag??

Tål ändå att tänkas på...

Ett morgoninlägg...

Sitter här framför datorn på en stol, med min kopp kaffe.
När jag vaknade så gick jag upp, satte igång datorn, kaffebryggare, släppte ut Zilly-Chili, gick på toa och sedan gjorde jag frukost!!

JA! Jag är minst lika förvånad själv! Rätt vad det var så satt jag framför datorn och tuggade på en macka med kaviar samt en skål med yoghurt...
Det är en ritual jag inte är van vid, även om jag gjort det förut fast då med tvång... jag äter ju aldrig frukost, gillar ju inte frukost!
Nåväl, det gör ingenting, det ska ju vara det viktigaste målet på dagen... jag blev bara så förvånad.

Så när jag ändå är inne i en aktiv morgon så har jag beslutat mig för att bara sitta här till 06,15 istället för 06,23 och faktiskt platta till håret!
Kan det vara gårdagens solstrålar som tagit fram detta lustiga beteende?
Knoddas verkar också vara pigg idag för det är ett jäkla levandes i magen tycker jag... Kanske inte tycker om kaviar! (Synd för knoddas då, för jag älskar det)

Ikväll är det heminredningsparty på schemat, hemma hos Lotta. Sådant kan vara farligt för en shopoholic som jag, men ska försöka hålla mig inom ramarna!

Nej, ett par sidor till som jag måste kolla innan det är dags att ta fram tången och försöka se alldaglig ut för en gång skull!



Snödroppar! Som idag är mycket större och det ligger ingen snö på marken!
Tjoho!

Äntligen soffläge!

Idag har jag och sambon minsann varit aktiva efter jobbet!
Solen sken så glatt när vi kom hem så vi var tvungna att bege oss ut på en promenad.
På vägen stannade vi till på Nybe och tittade på lite priser till ett nytt fönster som vi ska ha till badrummet på övervåningen. Sedan stannade vi till Oskars föräldrar och tog lite mjölk så vi kunde göra en fiskgratäng.

Väl hemma så slängde vi in lite ved, hängde upp tvätt och sedan ställde sig Oskar för att göra mat till sin vrålhungriga gravida flickvän. Under tiden lade jag in tvätt i garderoberna, dammsög, plockade undan efter helgens bravader och torkade av lite både här och där.

För i lördags var Oskars syskon med respektive och barn här. Vi gjorde trerätters middag, drack, spelade spel och hade det allmänt trevligt! Sex vuxna, fyra barn, tre hundar och en katt rymdes utan problem på vår nedervåning och jag tror minsann att alla hade roligt!
Efter ett ex antal timmar på en pinnstol värkte min rygg så då fick jag äntligen en ursäkt att gå till våra uuunderbara fåtöljer och sätta mig =)

Hanna, Gustav med barn och hund sov över, Linnéa med familj skjutsade jag hem.
Barnen sov inne hos mig och Oskar och när jag vaknade på söndagmorgonen så låg lille Emil och bara tittade på mig. Tacksamt barn som inte väckte oss utan snällt väntade tills jag stigit upp, då klättrade även han över kanten på resesängen och kom ut för att göra mig sällskap.



Man får ju vara rädd om ryggen...

Hör och häpna förresten!
Hanna stod för efterrätten, en pannacotta och tro det eller ej, men både jag och Oskar gillade denna skarpt!!!
Måste be om receptet på denna underbara efterrätt!
Med detta sagt så kan ni själva räkna ut att den inte var lika söt och kvalmig som pannacotta annars är, för då hade varken jag eller Oskar blivit några fantaster av den... men detta var riktigt gott!
Gräddfilspannacotta med passionsfrukt... Mums

RSS 2.0
Test