Hur känner ni? En möjlighet att diskutera!!!

Var inne på ena dunderfisens blogg för ett tag sedan och läste en kommentar från en av hennes vänner.
Kommentaren sa något om att saker och ting i Sverige är väldigt offentligt, svårt att hålla det privat.

En fin diskussionstråd om ni frågar mig?
Hur känner ni? Tycker ni att det är för lätt att få fram information om privatpersonerna i detta land?
Är det fel att ha övervakningskameror i t.ex omklädningsrummen etc. ?
Känner ni att era privatliv är hotade, att fel människor tar reda på saker som ni önskar vore sekretessbelagt?

Jag har som vanligt åsikter och detta är vad jag tycker. Ponera att det är endast mina åsikter och att ni mer än gärna får tycka vad ni vill. Denna diskussion är inte till för att skapa osämja utan mer för att bolla våra tankar med varandra!

Jag är FÖR övervakningskameror på de flesta ställen, det enda ställe jag är emot det är i mitt sovrum och på offentliga toaletter.... Ja och min toalett såklart.
Däremot har jag för egen del inget emot övervakningskameror utanför toaletter och i t.ex omklädningsrum.
Jag är trött på alla småligister som saboterar inne på toaletterna och tror därför att det vore lättare att sätta dit dem om man hade kamera utanför och sedan ett städschema för personalen så att man kan minska tidsintervallerna ytterligare för att sätta dit dem.
Jag har heller ingenting emot att de skulle ha övervakningskameror inne i omklädningsrummen då det förmodligen skulle minska snatteriet ytterligare.
Sen självklart är det inte så roligt om okända människor kan se när jag provar en BH och står där med tuttarna i vädret, men jag hoppas innerligt att det även blir skärpta kontroller av de anställda så att inte vem som helst ser detta.
Hade jag suttit och kollat övervakningskameran så hade jag inte brytt mig det minsta om vilka som står där och hur de ser ut, jag känner ju inte ens människorna, hur intressant är det då?
Jag är av åsikten att det finns en del pervon ute i världen, men flertalet har väl ändå de flesta hästarna hemma och kollar väl då bara efter snattare och inte tuttar?? Man sköter väl sitt jobb först och främst?
Denna diskussion har jag hört mycket om, många som ser det som kränkande och tänkte därför att vi kunde ventilera oss lite här.
Sen har vi kreditupplysningarna som vem som helst kan göra, bara de är villiga att betala för det?
Sitter man med betalningsanmärkningar så kanske man inte vill att vem som helst ska få reda på det....
Fast jag bryr mig inte om detta heller, att ta reda på de upplysningarna är som sagt inte gratis så då gör man väl inte det bara för skojs skull?? Eller? Vad tror ni?
Jag har inget att dölja och om folk vill betala för det istället för att fråga rakt ut så är de mer än välkomna att göra det.
Däremot kan jag nog tycka att DEN tjänsten är mer upprörande än övervakningskamerorna då jag inte kan se att den tjänar något bra syfte. Vad har man för nyttta av det?

Vad tycker ni om möjligheten att avlyssna telefonsamtal? är det okej om det innebär att man kan få fast tjuvar, mördare, terrorister m.m.?
Det tycker jag för jag tror inte att de är ett dugg intresserad av om jag har telefonsex  eller pratar bekymmer med folk på en annan tråd. Sen är det väl mest tal om att det är vissa ord som ska skapa reaktion och därmed avlyssning?

Kom igen, diskutera med mig, tycker ni att det är kränkande gentemot den personliga integriteten att göra på dessa sätt för att minska kriminaliteten?
För min del är jag trött på att läsa tidningar, lyssna på nyheter m.m. eftersom det bara är elände överallt så om detta kan få eländet att minska så är de välkomna att ta till ytterligare åtgärder. Jag är trött på all kriminalitet och alla människor som ständigt kommer undan från skiten de sysslar med.
Dock är jag mest orolig för att polisstyrkan är för svag/liten för att verkligen kunna ta tag i det innan det har gått för långt. Jag tror inte de har tillräckliga resurser för att kunna åka och ta alla snattare och sabotörer. Skulle det visa sig att de inte har dessa resurser så är det onödigt att ha alla övervakningskameror. Onödiga pengar helt enkelt om inga ytterligare åtgärder görs...

Tack för mig!

Ännu en underbar dag...






...hade jag och min man i onsdags...
Vi skyndade oss hem efter jobbet och väl hemma gjorde vi underbart goda tonfiskbaguetter och sen bar det iväg till Diö båthamn, där vi har Ebba (båten)

Jag älskar när det är fint väder, särskilt när jag och Oskar har sådana möjligheter att vi bara kan köra 1 mil, så är vi framme vid båten och en underbar dag väntar...
Eller det faktum att vi kan gå 500 m upp till hans föräldrar och låna motorcykeln för att ta en härlig åktur, kanske med lite picknick i bagaget!

Ett liv som jag har numera borde alla få ha, då hade världen sett så mycket bättre ut för man orkar inte springa runt och vara arg på folk längre. Man bara njuter av livet  och alla dess överraskningar!
Från att ha varit en mycket bitter person, som mestadels var ledsen eller arg så verkar det inte längre finnas något som kan få mig så pass upprörd att det skulle störa min vardag!

Igår var det sommarfest med jobbet och det blev en mycket lyckad kväll, tycker dock synd om de som var tvugna att arbeta idag och därför kände att de inte orkade följa med igår.
Vi spelade fotboll mot Sibbhults fabrik, Norr vs Syd....de vann, men vi hade ju inte direkt oddsen på vår sida från första början... jag skrek mig hes och ångrade att jag inte ställde upp...tävlingsmänniska som man är så är det svårt att se på när vi förlorar, fast jag hade nog inte kunnat bidra med något ändå, haha...

Efter fotbollen var det femkamp, med mixade lag, men jag ställde inte upp i det heller och ångrade mig även där =)
Är jag anställd nästa år så ska jag banne mig ställa upp så man slipper sitta bredvid och känna lusten växa.

Idag ska jag och min guldklimp ner till hans föräldrars stuga nere i Karlshamn och ha en lillsemester ihop! Ska bli härligt, särskilt nu när vädret är så bra! Sen åker vi hem imorgon för imorgon kväll har bygderådet ställt till med fest på kvällen... Man måste stötta bygden när de hittar på något och även det brukar vara mycket lyckat!

Ja ni ser ju, finns inget som kan förstöra mitt liv längre... inte ens gamla kompisar som tyvärr bara verkar ha bekymmer i sina liv. Men hon sa klart och tydligt att vi inte är vänner längre så då bryr jag mig inte så mycket om hennes utbrott heller, hon får vara hur arg hon vill, för jag är i varje fall glad! Känner ingen ilska mot henne ens.... synd att hon är så arg bara, det mår hon själv bara dåligt av....
Visst, jag gjorde en sak som jag förstår att hon blev upprörd av, men jag har bett om ursäkt och försökt förklara så gott det går så om hon fortfarande vill älta om det så ska jag inte hindra henne, jag lyssnar inte på det längre...
Jaja, jag hoppas ändå på att hennes liv också reder ut sig någon gång så hon slipper vara arg och besviken hela tiden, utan får uppleva det jag gör nu.....fullständig lycka!

Kram på er alla!!!

Min älskling...


En härlig dag efter jobbet...

Igår var jag nere i Sibbhult på den andra fabriken och förberedde mig inför jobbet under semestern. På vägen hem hade jag bråttom, bråttom...
För jag vísste att när jag kommer hem så står Haralds motorcykel på gargageuppfarten, så att jag och Oskar kan ut och åka en sväng.

Vi klädde på oss och slängde oss upp på motorcykeln.... sen bar det iväg och det var såååå skönt...
Vi körde till stranden vid grimslöv där Hanna och Gustav med barn satt och väntade. De hade tagit bilen och stod därför för fikat....

Sen satt vi där på varsin filt och bara njööööt...jag hade min badpremiär och det har nog aldrig hänt att det varit så varmt i vattnet när jag hoppar i för första gången på året. Jag brukar nämligen ta premiären i April, möjligtvis i Maj.... den 23:e Juni brukar jag ha badat ett flertal ggr!

Nåja, efter stranden så satte vi oss på "cykeln" och körde hemåt... Väl hemma blev det soffläge, Oskar kollade på fotboll, Sverige-Serbien och jag läste ut sista boken i Millenium...

En härlig dag med andra ord!
Hoppas på en likadan idag, för idag ska vi ut med båten och njuta på sjön!



Lille Emil...



...satt så snällt på filten hela tiden och verkade njuta av tillvaron lika mycket som oss!

Gustav...



Oskars lillebror Gustav sitter i solstolen och har det bra. Vi var de enda som badade förresten!

Mor och dotter...



Hanna och sötnosen Hilda.

Badpremiär...



...undra om jag någonsin har väntat tills den 23 juni innan jag har hoppat i plurret?? Nåväl, detta år blev det så, men det var skönt i vattnet igår!

The sun in my days has the sun in his eyes...


Min man helt enkelt!

De tre sötaste i mitt liv...

...varav två är pojkar och en är flicka...
Oskar, Elliot och Systeryster...
Utan dem hade jag inte haft all glädje som jag har =)

Idag kommer syster yster med son på besök, kul som fasen, längtar alla redan!!
Vi skulle egentligen ut och plocka midsommarblommor men det regnar för fullt så jag vet ärligt talat inte om de får ut mig =) nederbörd you know...

Annars har vi inget inplanerat och det är så skönt sååå, tycker hela ens liv är uppbokat vartenda dag och det kan vara lite tröttsamt emellanåt...

Fick resultatet på de två sista uppgifterna igår (varav en var hemtentan) och det gick så bra sååå =) Fan vad skönt!
SOMMARLOOOOOV! En lätt tenta den 10:e Juli och sen är halva kursen avklarad!! Är inne på att ta Företag och Marknad 2 nästa år också, det går ju så bra detta och det är viktigt med utbildning som sagt. Måste dock ta kurser och inte hela utbildningar pga jobbet, klarar aldrig av det annars!

Idag ska jag nog planera lite för mitt 25-års kalas....tänka ut vad vi ska göra så jag kan skicka ut inbjudningskorten nu =)
Hatar att fylla 25... men kom på att istället för att gräva ner mig så ska jag göra något kul av det istället!



Fick denna underbara bild av Emely häromdagen, kan det bli mer somrigt?
Utgörs nu som bakgrundsbild på "felefonen"

Underbara fredag och helg...

... helgen har varit helt suverän!
Jag inledde helgen med tjejfest med jobbet på torsdagen. (vi är ju lediga på fredagarna numera pga lågkonjunkturen)
På fredagen tog jag bussen upp till Växjö där jag bokat in en heldag med min älskade syster. Vi träffades runt elva snåret och hade sedan en heldag på stan! Kommer inte ihåg när jag hade det senast, i regel har man en tid att passa och måste därför stressa.
Men denna dagen hade vi många timmar till godo och kunde därför ta den tid vi ville på oss. Vi hade bokat in en dejt med våra män kl 18, eftersom vi skulle gå på bio då.

Jag inhandlade en massa massa kläder som jag visar nedan och är riktigt nöjd med alltihop! Mest nöjd är jag med min keps och skjortsen... Förutom kläderna nedan så inhandlade jag en riktig BH (som faktiskt passar!!!!) och en t-shirt som bara skriker *JOSSE T-SHIRT*
Jag lägger ut bild på den vid senare tillfälle =)

Sen åt vi lite på stan, som man faktiskt måste när man har en ritkig shoppingdag... efteråt åkte vi hem och provade våra kläder, jag tog det lugnt medan Emely fick stressa då hon lyckades boka upp sig på en besiktning kl 17 =)

Sen åkte vi och kollade på Änglar och Demoner med våra karlar... den var helt suverän, tio ggr bättre än Da Vinci koden!!!
Som avslutning på kvällen tog vi en tripp till Akropolis där vi åt lite gott och bara njöt =)
Alla utom Emely igen för hennes bil vägrade att låsas upp så hon fick ju sitta och grunna på detta istället =)

Efter bion somnade jag på soffan, tills Jonna ringde och frågade om jag kunde passa hennes barn, då hennes föräldrar var trötta och ville hem.... jag slängde mig då i bilen och lade mig för att sova i hennes soffa istället =)

På lördagen chillade jag fram till kl 12, för att då åka ner till pappa en runda. Där ägnade jag resten av helgen med att spela spel med Tor...och spela lite spel till =)
Nilla fyllde år på söndagen och hon fick en klänning av oss från Småland, sen åt vi god marängtårta också =) Bra för magen det!
Vi tog även en tripp till Bo Ohlssons i Tomelilla där jag inhandlade en locktång. Får däremot öva lite på denna tång, för ena sidan såg inte klok ut.... sen brände jag mig i pannan också...glömde helt enkelt bort för tillfället att den var 180 grader =)

Sen bar det hem igen till min gubbe, som var dålig efter festen han varit på dagen innan. Han och Fritte hade beställt pizza så jag fick ju offra mig att äta upp deras rester =)
Mitt salixträd på framsidan hade blåst ner så jag fick sätta den i jord igen, så den växer och blir stor =)

Det var min underbara helg, som följdes av en måndag som jag var helt färdig på, somnade såklart på soffan igår kväll och där lår jag medan min älskling var ute och tvättade bilen. *skäms josse!*
Vi avslutade måndagen med att påbörja mitt 1500-bitars pussel, en rolig och avslappnande sysselsättning om ni frågar mig =)

Så...nu är det tisdag och jag sitter på jobbet och bloggar...*fy skäms igen josse*
dags att sätta fart och jobba lite!!!

Ha att gött alla där ute för det ska jag ha!

Mysigt glamoröst...



en klänning/t-shirt/nattlinne som är underbart skön, inga konstigheter med den, ser faktiskt nästan ut som ett nattlinne, men blir genast lite lyxigare ihop med en scarfs...
scarfs 129.95 på VILA och "klänning" 259,95 kr på VILA

ledig look



med en t-shirt från H&M för 98 kr.... passar min smak OCH min plånbok

Jossetröja...



...som jag och syster säger. Vanlig enkel t-shirt med tryck på...underbart skön, särskilt för ynka 99 kr på H&M, lagom

Summer...



Detta var ett favorit inköp av mig, då jag älskar katten och Gustaf, samt tycker att denna look kändes fruktansvärt bekväm och samtidigt ser riktigt "sommarpåstranden" ut!
Kepsen kostade 49,50 på H&M, skjortsen 98 kr på H&M och linnet 179,95 kr på Vero Moda

Kläder från Bik Bok



Dessa kläder inhandlade jag på Bik Bok där jag gav 149 kr för kjolen och 199 kr för tröjan... kunde man tro, för när jag var där så var det 50 % rea, vilket gav mig ett pris på 174 kr för båda dessa plagg.
Tröjan är underbart skön kan jag säga!

Niema pictures!

Jag har inga kort att lägga ut...för jag är fruktansvärt dålig på att ta kort!
Det har funnits en massa tillfällen att ta kort då det både har varit barnkalas, infirande av altan m.m.
Kanske man hade tagit fler bilder om man hade haft en bättre kamera? Förmodligen inte, bara i början...

På fredag är jag ledig och då kommer min syster yster! Ska bli gött att ha en heldag med henne! Vi ska bara vara för en gångs skull...såå skönt!

I Söndags var jag på treårskalas för Elliot nere i stugan! Det var ett riktigt lyckat kalas och Elliot var helt till sig =)
Som överraskning hade jag med  mig Oliwer och Neo, Lonnies två godingar, så att de tre kunde leka ihop... vilket de gjorde!

Elliot fick ett metspö och skulle självklart prova det på en gång när vi ändå var i stugan.... tre sekunder hade han i metspöt när en abborre nappade! Vilken lycka detta var för Elliot! Sen blev det ingen mer fisk förrän i slutet när Mattias skulle ta upp spöt... då satt det en abborre där utan att någon hade lagt märke till det... så han fick också känna på lyckan, vilket han verkade göra då han sken som en sol när han sprang upp till stugan och visade oss andra =)
Och nu för de som inte vet; Mattias är min systers pojkvän och inte något barn som jag kanske fick det att låta som ovan =) Men han såg väldigt glad ut när han kom med fisken....sådeså....

Vi träffade även Mattias föräldrar och lillebror....det gick bra, vi gjorde nog inte bort oss alltför mycket....eller....njaaa....kanske.... vet inte =)

Innan kalaset var vi på IKEA och inhandlade BILLYS vitrinskåp i ekfaner.... det får blir denna billigare uppsättning så länge... har ju slängt ut 12 500 (utan vitrinskåp och mindre skåp av Billy inräknat) på möbler det senaste halvåret så nu får det räcka ett tag... Men nu blir vi av med alla förbannades glas och flaskor i sovrummet!!!

Ooops...klockan är 6,24...sitter fortfarande i morgonrock, dags att styla sig =)

Ha det gött

Nya krafter!!!

japp...det är sant... känner att krafterna börjar komma tillbaka, skönt det efter två pissedagar! Är inte van vid att inte vara glad längre så två dagar är låååång tid för mig numera. Var förr känd som negativa arne, men inte längre!!!

Värken är kvar, kan knappt hålla i en penna så det blir att skriva direkt på datorn imorgon när det är hemtenta!!! Hemtentan ja...det kommer att gå åt helvete men det bryr jag mig inte om!

Var inne på den ena dunderfisens blogg innan och läste om hennes väninna som tar studenten nu, ett halvår tidigare!
Detta sporrade mig något fruktansvärt nu när det har känts motigt... DET GER UTDELNING ATT KÄMPA!! Gött...

Annars händer det inte så mycket, ska på kalas på söndag då MIN ÄLSKADE ELLIOT fyller 3 den 15:e. Han är dock hos sin fader det datumet så Emely ställer till med kalas på söndag istället...vad ska jag ge honom trots??

Drömmer om min älskade hundvalp som jag vill ha... en dalmatiner...sååå underbart söta att det värker i kroppen när jag ser dem!! VILL HA JUE!!!

haattgöttfördetskabannemigjagha!

Tjolahopp!!

Ett ytterst kort inlägg:

Jag är trött...trött....trött....och så trött igen.
Jag har ont i magen, huvudet, fötterna, händerna, nacken och höften är stel...
Hemtenta på fredag, skit med
Tog fel dag på tandläkartiden, har ingen förrän om fyra veckor..

MEN DET FÅR INTE VARA NÅGOT!!!!!
För imorgon är en annan dag och då kommer jag känna samma sak igen, som jag känner dagligen, men då har informationen sjunkit in i huvudet och jag tar nya tag, som alltid! =)

Ville bara skriva av mig lite....så mycket det blir när jag skriver av mig *ironisk*

Men det är ingen bra dag, faktum är att jag inte heller mår toppen hela tiden, den är piss, fast det skiter jag i, ska förbereda baguetter till min älskling kommer hem, om händerna och fingrarna klarar det... de klarar inte av att skriva på tangentbordet mer nu i varje fall, dysfunctional helt enkelt...

KOM HEM OSKAR SÅ VI KAN ÄTA BAGUETTER OCH SPELA YATZY (om jag lyckas övertala dig) !!!


RSS 2.0
Test