I'm back!


Nu har jag åter internet igen! Tänka sig! Tog två veckor innan vi fick telefon och tre veckor innan vi fick internet.
Gissa vem som ska ringa Telia omedelbums och begära avdrag på fakturorna??
Gissa vem som ska vägra betala flytt av dessa båda saker?
Med tanke på hur Telia först klantade sig och inte registrerade min flyttanmälan förrän jag ringde en andra gång, en vecka senare....
Gör man en flyttanmälan och de inte registrerar den direkt så att det tar ytterligare lite tid innan man får dessa hjälpmedel för kontakt med omvärlden så ska man inte heller behöva betala för det... That's it!
Men halvt avdrag för telefonen och 75% av bredbandet är också fint och det har de redan lovat mig!

I övrigt är det måndag, vilket innebär en hel jobbvecka framför sig (bortsett från denna dag som redan är avklarad), vet inte riktigt om jag ser positivt på det.... möjligen ur pengasyn!

Sambon är i väckelsång med Fritte och jag har betalat räkningar, gissa vem som har ägnat sig åt nöje?
Det behöver han, min kära sambo.... precis som jag behövde betala räkningarna =)
Blir lite avigt denna månaden tycker jag...  Är ju bara den 28:e så det brukar vara lagom att betala nu... men just det ja! Det är februari så alla räkningar förfaller ju idag =)
Nåväl, de får vänta en dag extra helt enkelt... Ränta får de inte lägga på förrän efter två dagar ändå såvida man inte avtalat om annat =)

Nu är det dags att leta upp hålslagaren så man får inte räkningarna i pärmen, sen slänga in i pannan, hänga upp tvätt så att man kan bege sig till svärrisarna för att duscha... sen tar vi (jag och mina personligheter) kväller för idag!

So long good people!

A little village called Ryd...

...där befinner jag mig just nu.
Sitter hos mamma i soffan och tittar på tv. Alla andra sover.

Morgonstunden är den bästa stunden för mig... sitta i tysthet för mig själv, inte prata med någon, smutta på kaffet och bara vara. Samla tankarna inför dagen. Planera eller bara spekulera...

Skulle tro att de andra sover i ca 45 minuter till så jag har ännu en stund till på mig.

Idag ska Elliot till mig och det ska bli sååå roligt! Var så länge sedan den lilla pysen var och hälsade på, alldeles för länge sedan!
Berättade för honom igår att han ska få en kusin.
En till? sa han då. En ny eller?
Ja, moster har en bebis i magen.
Killen vänder sig om med ett stort leende och känner på magen.
Då kan man säga att jag ska få en lillasyster!

Senare på kvällen:
Moster, du är inte riktigt lika stark nu när du har en bebis i magen!

Han tog det jättebra, inte alls svartsjuk, även om jag inte trodde att han skulle vara det heller, men ändå....
Han är ju mosters gulligull... Som han självklart alltid kommer att vara!

Firade mamma igår, hon fyller år på tisdag. Hon bjöd på musslor till förrätt (endast för att jag tjatat om det) och kalkon till huvudrätt... Filibabba säger jag då! Jag älskade maten (brukar visserligen göra det), men den var alldeles utsökt... så gott med musslor!!!!

Nu blir det till att luta sig tillbaka i soffan och invänta de andras uppvaknande!
(har ni förresten tänkt på att mitt bloggande varit mycket flitigare nu när jag inte har internet? Konstigt det där)

Laddar inför girlsnight by eneryda med lit...

mms_img52422 (MMS)

Laddar inför girlsnight by eneryda med lite skidor. Dags för en större tv nu va? Så denna kan få sin rättmätiga plats.... I SOVRUMMET!


Zilly-Chili har självklart hittat en kungl...

mms_img16074 (MMS)

Zilly-Chili har självklart hittat en kunglig plats i huset!


Strunt i kameran!

Jag orkar inte leta upp kabeln till kameran innan jag berättar allt som har hänt!
Känns liksom lite konstigt att inte skriva eftersom en av mina barndomsvänner läser denna blogg (förr kontinuerligt, nu vet jag inte) och jag vill ju dela med mig med henne!

Som det ser ut nu så ska jag och Oskar bli föräldrar den 7:e augusti!
Sådärja... nu är det verkligen ute... när det står i cybern då kan man kalla det offentligt!

Jag slutade med mina p-piller förra nyår, men vi körde skyddat fram till april-maj för vi ville inte ha ett "sent" barn. Dock hade vi kunnat börja på direkt för vi blev inte gravida direkt utan den 14:e november slog det till i magen på mig!
Den 4:e december gjorde jag ett test som bara lös GRAVID framför mina ögon... fick lite smått panik då vi skulle ha julfest med jobbet helgen därpå, varav vi i personalklubben skulle spela sketch inför 100 personer... denna gång nykter för min del. Uschanameja tänkte jag... paniken växte i mig för hur i hela friden skulle jag kunna hålla detta hemligt? Hur skulle jag låta bli att bli genomskådad? Jag som sällan spottar i glaset... Aj Aj Aj...
Till systemet i rasande fart, inhandlar alkoholfria viner och öl.
Lördagen med julfest kommer och vi i personalklubben ska basta... jag sitter med min alkoholfria öl, där jag noga har skrapat bort texten Non Alcoholic...
Då vänder sig en av killarna om och undrar varför jag dricker alkoholfritt.... VA? Hur kan en 25-årig kille utan barn veta vilka öl som är alkoholfria? Jag hade aldrig hört talas om denna öl själv!
Men jag tror dock att jag lyckades lura honom när jag körde en Coyote Ugly med snapsarna senare på kvällen...
Hällde över min alkoholfria öl i vanliga burkar under kvällen... Sjöberg kommer upp på scenen för att få julklapp... tar min öl... och dricker!!! Ingen reaktion... han märker inte att det var alkoholfritt... En svettandes Oskar såg detta från åskådarplats, jag tack och lov lyckligt ovetandes....

En ytterligare fest hade jag inget med mig... hittar en öl som jag häller ut och häller i vatten istället... en brud kommer fram, tar ölen ifrån mig och menar att dricka.... SHIT! Hur gör jag nu? Vad säger jag? Jag känner inte ens tjejen, vet inte vad hon heter... vill alltså inte att hon ska vara en av de första som får veta...
Tjejen ifråga är dock så full att hon märker ingenting! TACK!

Julen var inga problem eftersom jag aldrig dricker vid jul, en princip jag har och som jag trivs bra med... nyår inte heller några problem, Sjöberg skriker t o m ut att jag är full när jag börjar diskutera med Oskar. LURAD!

Vad kan vi dra för slutsats? Det är värdelöst att bli gravid i det skedet jag blev... Den tiden som är "hemlig" är det en massa massa fester hela tiden iom jul och nyår och tiden som höggravid kommer att vara på sommaren =)
Snygg tajming!

Den 11 mars ska vi på ultraljud...får se hur mycket datumet ändras då! Lite roligt med 7:e augusti för då fyller både min katt och syster år! Jag en vecka innan!

Nu är jag i vecka 16, byter till vecka 17 på måndag. Jag är redan ganska stor, särskilt om man jämför med en arbetskamrat som är 7 veckor före och vi är lika stora....
Har dock inte gått upp ett gram utan snarare gått ner 1 kg. De första månaderna mådde jag inte så bra, nu mår jag mycket bättre men äter barnportioner jämfört med tidigare... sen tar det liksom stopp.
En lustig känsla då inte ens maginfluensa brukar hindra mig från att äta och dricka kaffe.
Nu kan jag varken eller... dricker ca 2 koppar kaffe per dag nu, innan bara en men mår som sagt bättre nu!
Knoddas, som jag kallar den, mäter 14-16 cm nu och har dubblat sin längd de senaste två veckorna!
Den är så gott som färdigutvecklad och ska nu bara växa till sig.

Många av mina läsare (många? har inte så många läsare ju) vet redan detta men detta inlägg är lite riktat till min kära barndomsvän, då vi typ följer varandras liv genom våra bloggar!

Nu ska jag ner i källaren och tända eld i pannan, sen "morna" till mig och ladda inför kvällen, då vi ska till Ryd på supporterfest för Mattias Thörjesson och jag, Oskar, Jimmy och Sandra ska stå i baren! Hoppas på en lika rolig kväll som förra året!

So Long Good People!

En hel vecka!

Nu har det gått en hel vecka utan att jag har spytt galla över mitt jobb och min kollega! Har kanske fräst till mot kollegan någon gång, men i så fall för att det faktiskt varit befogat, inte enbart från min synvinkel utan FAKTISKT befogat. Förmodligen ur de flestas synvinkel.

Jag tänkte att jag skulle prova detta ett bra tag och se om det får mig att må bättre såväl på jobbet som privat.
Än så länge har det inte hjälpt utan min vantrivsel på arbetet har bara blivit större och jag räknar dagarna till semestern. Just nu 135 dagar kvar!
Men det blir kanske bättre. Jag märker ju på folk som inte spyr galla att de verkar gladare än jag, om inte annat så uppskattas de bättre än jag som spyr galla, högt och öppet.
Jag ska bli en bättre människa, eller egentligen inte...
Jag ska visa en annan människa utåt, för jag tycker nog att jag är en bra människa som alla andra, bara med ett annorlunda sätt att uttrycka mig.
Jag säger saker på mitt sätt, som kan verka hårt, medan andra säger saker (eller tänker) på andra sätt men menar likadant som jag.
Jag har ett ovårdat sätt att uttrycka mig och det ska jag försöka ändra på.
Visst, jag tycker om att bli sedd som den hårda (men är jag verkligen det?), men på sistone har jag märkt att jag är inte bara sedd som hård, utan även direkt elak ibland.
VA? Jag har aldrig sett mig som en elak människa, men när jag börjar rannsaka mig själv och sakerna som jag säger så visst... jag förstår att folk ser mig så =)
Fast inte de som känner mig väl, hoppas jag =)

Jag är trots allt människan som alltid finns för min vän, även om denna vän gör saker som folk hatar. Jag är människan som älskar folk när de förtjänar det som minst... Jag vänder och vrider på folks konflikter för att vara säker på att jag inte dömer ut någon i onödan (för har jag dömt ut dem, ja DÅ kan jag vara riktigt elak).
Jag är människan som blir hyperorolig om katten varit borta för länge, människan som tillsammans med min syster arbetade ideellt på ett katthem, för att det är synd om dem.
Jag är människan som inte på något vis är rädd för konflikter, men brukar välja sidan där ingen annan vill stå... för om ingen står där tillsammans med de utstötta... hur ska de då kunna komma in i samhället och leva ett normalt liv? Om ingen ger dem en chans?
Nej, jag är verkligen ingen elak människa. Mina egenskaper att inte backa för konflikter, att alltid säga ifrån, att alltid säga min mening, i kombination med ett fruktansvärt ovårdat språk, gör inte mig elak.... bara färgstark =)

Som min mamma alltid säger... jag har aldrig varit aggressiv av mig, men vill man få mig riktigt arg så ska man vara orättvis, helst mot någon jag tycker om. DÅ blir jag arg och jag har inga problem med att visa det.

Djupt inlägg detta, men det är ett ämne som har kommit att beröra mig väldigt mycket på sistone och vem vet? Jag kanske har tröttnat efter 26 år att vara missförstådd.
Men tro nu inte att jag ska bli en mjukis, som aldrig säger något ont och gråter om någon är elak mot mig... Man kan inte ändra hela sin personlighet, jag ska bara ändra mitt sätt att uttrycka mig =)

I övrigt är det en härlig fredag och solen skiner. Hade så gärna tagit en kopp kaffe och satt mig i solen men magen mår inte bra. Sen ligger katten hos mig i soffan efter att ha haft sin första debut med en heldag ute, sen flytten. Kom som ett skott när jag ropade på henne efter jobbet. Imorgon ryker kattlådan igen =)

Effektiva Torsdag!

Vilken "härlig" dag det har varit!
Härlig inom situationstecken då jag har varit hemma från jobbet eftersom jag varit dålig i magen.
Har känt mig väldigt pigg, inte sjuk alls, men däremot fått springa på toaletten stup i kvarten...kändes mindre lockande att åka till jobbet då!

Så jag valde helt enkelt att stanna hemma och jag har minsann fått massor gjort!
För er som missat detta så flyttade vi till huset för snart två veckor sedan så det har minst sagt varit mycket att göra hela tiden! Nu är det mesta på nedersta våningen färdigt, övervåningen har vi inte börjat renovera än, vilket i sin tur innebär att vi inte kommer att komma helt i ordning innan dess!

Vi har däremot sagt att vi ska vänta liite innan vi påbörjar övervåningen, prova på att vara pojk- och flickvän nu ett tag istället! Härligt!
Men idag har jag packat upp de sista kläderna, skruvat ihop den nya skohyllan, burit ner den gamla i källaren, skruvat dit de två knopparna på garderoben som saknades, burit ut all skit i torkrummet, tvättat tre omgångar tvätt, burit undan en del lådor i källaren så jag kunde skruva ihop trådbacken till Oskars arbetskläder, dammat, dammsugit och torkat golven... Så jäkla skönt!
Nu ska bara jag komma in i en dusch med så är jag fit for fight för girlsnight ikväll! Men först ska sambon komma hem så jag kan mysa med honom (undra om han orkar med min effektivitetslukt som hela kroppen utsöndrar just nu?)
Sådana här dagar borde man alltid ha!

Jag har massor av saker att berätta för er/du som typ aldrig träffar mig i verkligheten, men måste hitta sladden till kameran först! Måste ju lägga ut bilder på huset nu när ena våningen är färdig!
Många saker som händer hela tiden så det är tråkigt att man inte har tid/ork att blogga varje dag så alla kan följa med i mitt underbara liv! 

Nu ska jag slappa lite i soffan så jag inte somnar på tjejkvällen ikväll!!! (somnar på soffan typ kl 20,00 varje kväll nämligen)

SO LONG GOOD PEOPLE!

RSS 2.0
Test