En dag på stan!

Eller Grand Samarkand egentligen!

I eftermiddag beger jag och min mor oss upp till staden för att shoppa kläder.
Jag önskade mig det i födelsedagspresent men ville inte riktigt ta det som höggravid, plus att kläderna man kan ha är ganska uttjatade nu efter graviditeten!

Så idag är dagen då det ska shoppas kläder och ätas lunch ute! Men inte förrän i eftermiddag för först ska mamma vara på möte med jobbet.

Sen har jag kommit fram till att jag brutit mitt nyårslöfte... Jag har inte varit snällare i år. Jo, till en början men nu har det vänt igen.
T o m fått höra att jag blivit värre =) Jag ska i varje fall försöka bättra mig igen =) Eller accptera att jag är som jag är!

Klistrad!!!

Här sitter man och matar Edvin, sätter igång TV:n och ser att de visar Terror on Elm Street!!!

One, two, Freddy´s coming for you...

Gissa om jag sitter klistrad nu! NOSTALGI!!!

Sötnosen!!!

Då var man hemma igen efter att ha varit i Ängelholm och besökt min älskade äggröra!!!
Som vanligt gick det åt en hel del vin, men faktiskt inte två baginbox... Dock mer än en, lite passóa och någon öl...
Men oj så skönt det var att komma hem! Oj så skönt det var att träffa sin älskade lilla gosse! Men det var värt det.
Jag tror det var bra att komma iväg lite och få sakna sin pojk.
Ännu varmare i kroppen blev jag när jag såg bilderna som Oskar hade tagit.

Jag tänker därför dela med mig av dessa





Glada gossen!!!

*Gäsp*

Klockan är nu 03,41 och jag har matat Edvin och hoppades på att han skulle somna om... men han har nu gjort morgon!
Det kom dock inte som någon överraskning för han hade sovit nästan hela dagen hos sin farmor igår och fortsatte med det även när han kom hem. Eftersom han är ett barn som knappt sover om dagarna så var det inte särskilt svårt att lista ut hur detta skulle gå.

Begravningen igår var jättefin och blomgrupperna var gudomliga i höstfärger. Men så svårt att se så många man tycker om ledsna, så svårt att behöva visa sig själv ledsen. Även om det är på begravning om någon gång som man får vara ledsen.
Jag trodde att jag skulle bryta ihop totalt, men höll mig ganska lugn. Förmodligen för att det var för mycket folk runt mig, eller för att det gjorde för ont.
Men nu är det äntligen över och vi kan alla gå vidare. Ett avslutat kapitel men som alltid kommer vara ett varmt minne i våra hjärtan.

Idag ska jag upp till Emely och passa Elliot och Tor. Känns lagom kul att Edvin bestämde sig för att ta morgon redan kl 03,00 då. Känns som om jag hellre hade fått sova lite mer än fyra timmar så man var pigg och utvilade.
Två timmar till hade gjort så stor skillnad.
Men sömnlöshet är jag visserligen van vid så det ska nog gå bra ändå!
Elliot och Tor är så duktiga tillsammans att det inte kan gå något annat än bra.

Imorgon ska jag till Ängelholm och ha en JosseLinakväll med Lina (såklart)! Ska sova över där, det blir första natten utan Edvin sedan han föddes så vi får väl se om jag ringer efter Oskar och ber honom komma ner med Edvin =)
Kommer förmodligen vara tufft när jag åker och när jag ska sova men där mellan vet jag av erfarenhet att det kommer vara fullt ös så jag kommer inte att ha tid att sakna Edvin. Det kommer att bli sjukt kul, som alltid när jag är med Lina!

Vi avslutar det hela med två bilder... har två andra bilder som jag vill lägga ut också, men måste be om lov först då jag har förstått hur viktigt det är för en del människor.



Premiär i HokusPokus-stolen! Börjar bli en stabil kille



Älskade mormor, som har betytt mer än man kan ana i mitt liv.
Tack och lov hann hon träffa Edvin och vi fick en bil på oss tre!

Today is the day...

...idag är ingen rolig dag. Idag är dagen då jag ska ta farväl till en så oerhört betydande person i mitt liv.
En person som har stått vid min och min familjs sida och stöttat oändligt många gånger. En person som har hjälpt till att forma mig till den jag är.
Det har varit mycket elände och turbulens runt mig nu på sista tiden, men på något vis står jag fortfarande upp, med krafter kvar.Men idag är det inte roligt och jag längtar redan tills jag får gå och lägga mig igen.

Pratade med Siv, min underbara gamle granne, igår. Vi hade missuppfattat varandra och hon trodde att hon skulle ringa efter att hon visste huruvida de fått bort allt under operationen eller inte och jag trodde hon skulle ringa för att visa att hon klarade operationen. Hon är ju ingen ungdom längre =)
Men igår ringde jag, utom mig av oro, men kan nu andas ut... hon får veta resultatet av operationen om ett par veckor. Håll alla tummar och tår!

Nu har Edvin ätit upp så nu ska vi krypa ner i bingen igen.

Godnatt och snart god morgon!

Edvin...

...detta blir ett inlägg om Edvin. Jag har vänner och familj på långdistans och min blogg är enda chansen för dem att se Edvin och hans utveckling.

Vet inte riktigt vad jag har skrivit om honom hittills så jag berättar lite allmänt.

Vi var på babymassage i torsdags och då vägde och mätte vi honom. Egentligen skulle nästa vägning och mätning vara vid 3 månader men han hade inte gått upp vad han skulle sist så de ville inte vänta en hel månad.
Men nu när vi var där hade han växt två centimeter, tack och lov eftersom han stått stilla på 59 cm i tre veckor innan. Men nu var han 61 cm och låg lite över kurvan på längden.
BVC-tanten trodde att han avtog lite i växten för att han sköt iväg 5 cm de två första veckorna. Men hans längd var inget orosmoment utan vikten. Inte att han väger för lite, för han gick upp rejält i vikt till en början men sen dalade viktuppgången.
Från att ha gått upp mellan 320-420 i veckan gick det hastigt ner till 160 (vilket är godkänt) och sedan 110 gram (icke godkänt) och därför ville de  ha in honom efter två veckor igen.
Denna gång hade han gått upp 350 gram vilket ger oss ett snitt på 175 gram i veckan = GODKÄNT!
Mini för vad som ska vara godkänt är 150 gram i veckan så det klarade han denna gång.
Vi har bytt ersättning till honom för han kräker väldigt mycket, vilket förmodligen är anledningen till hans dalande viktuppgång. Kräkningarna blev bara värre och värre, vi pratar minst tre kaskadkräkningar i timmen, hela dagarna, till slut och mellan kaskaderna rann det ut lite mest hela tiden.
Jag är helt övertygad att om vi inte bytt ersättning så hade det visat ett minus eller en 0:a på vågen i torsdags men kräkningarna har blivit mycket bättre sedan vi bytte ersättning.
Bättre, men mer illaluktande! Nu kräker han bara mycket och jag reagerar inte över det längre eftersom jag ser förbättringen. Andra tycker nog att han kräker mycket fortfarande, vilket han iofs gör, men det är INGENTING mot innan.

Resultatet i torsdags blev alltså följande:

Längd: 61 cm
Vikt: 5970 gram
Huvudomfång: 40,5 cm

I övrigt har han varit väldigt gnällig de senaste dagarna, eller kanske inte gnällig utan rosenrasande så nu har nog min tinnitus blivit ännu värre =) Han har skrikit väldigt mycket och tuggat och dreglat så vet inte om han har haft ont i halsen men tycker då att han borde blivit snuvig nu?
Nåväl, han var mycket bättre igår och vi var i växjö för att handla på oss en massa ersättning och passade då på att hälsa på Frida lite medan hon jobbade. Edvin pep knappt en gång utan sov mest hela tiden (!), han var klart trött efter att ha skrikit i flera dagar.

Annars har det varit mest elände en vecka bakåt i tiden med det ena dålig beskedet efter det andra och en kropp som värker mer än någonsin. Trots detta tycker jag att humöret har lyckats hålla sig på topp, jag tror det är Edvin som ger mig energin att orka. Jag suger åt mig vartenda leende han fyrar av och känner hur glad och energisk jag blir då.

Nej, nu tycker jag vi avrundar detta inlägg med lite bilder innan jag fyller hela framsidan med ett enda inlägg.
Hoppas ni lyckades ta er igenom hela inlägget utan att somna!



Våra bebisar! Zilly-Chili vaktar minstingen i familjen



Filosofen i babygymmet



Bra terapi mot eventuell spökfobi: Spöket Laban babygm!



Visst ser jag ut att vara snäll, from och nöjd med tillvaron??



Ha! Det kunde du ju få tro! En vanlig syn de senaste dagarna!



Vår son ostbågen. Sitter för första gången själv i soffan. Nu är han dock stadigare än så här =)


Länk...

...jag blev ombedd att länka till min andra blogg, i denna blogg och gör därför det nu.
Länken finns till höger under just länkar och där kan ni följa min kamp mot vågen.
Mycket mattips eller matvarningar blir det då kosten kommer att bli en avgörande del i min kamp!

Enjoy the reading!

En helg att minnas...

Det har varit en minnesvärd helg, på både gott och ont. Mycket skratt och mycket tårar!
Eftersom detta är min blogg så väljer jag själv vad jag ska skriva om och i detta fallet tänker jag bara skriva om det roliga. Det onda väljer jag att lägga i en ask och bara ta fram när jag är ensam...

Fredagen var som tidigare nämnt helt suverän och jag hade gärna gjort om det alla nästkommande fredagar, fast tror min sambo hade tröttnat till slut =)
Lördagen hade såväl dalar som toppar, men roligt var när jag och Lonnie provbakade en tårta inför dopet!
Nu har vi bestämt fyllning och design. Dessa tårtor kommer att bli helt förtjusande! På kvällen hämtade Oskar mat från Bykrogen som vi (läs jag, oskar och Lonnie med familj) inmundigade!
Kvällen hade sitt slut vid 03,00 och det var en sjukt trött Josse som kröp ner i sängen och en ännu tröttare Josse som steg upp dagen efter för att hälsa på farmor.
Innan vi begav oss till Lyckeby så gick vår tv sönder och när vi kom hem från farmor var alla affärer stängda så det blev att krypa ner i sängen och titta film på datorn.
Igår lämnade vi Edvin hos Oskars mamma så vi kunde köra till Växjö för att köpa oss en ny tv i lugn och ro.
Nu är vi 10' fattigare men vårt tv-rum är numera besmyckat med en mycket grann tv!

En olycka kommer sällan ensam säger man och det fick jag bekräftat igår, men väljer även här att hålla resten av informationen för mig själv och istället slänga in lite bilder med senaste nytt från vår familj, som avslutning!



Edvin har börjat sova i sin säng istället för vagnen...



...och Zilly-Chili har börjat äta guacamole!

Vilken film! Vilken kväll!

Kvällen igår blev precis som jag hade hoppats!

Sällskapet var helt suveränt, maten var helt suverän och filmen var helt jävla toppen!!!
Skrattanfall av Lonnie och flygplansattack från Sandy gjorde det hela bara mycket bättre!
Jag ville inte att kvällen skulle ta slut!!

Kanske något att göra med tjejerna på tjejkvällen någon gång? Helt klart värt att fundera på! Om det kommer någon bra film såklart... en tjejfilm måste det vara med ett gäng brudar!

Idag ska jag och Lonnie titta på doptårtor och provbaka! Har anlitat henne till detta för hon är suverän på att baka och tycker det är kul! Jag tycker bara det är kul=) Får se vad hon har för idéer!

Imorgon ska vi hälsa på farmor, tror det var två år sedan jag träffade henne sist...eller tre! Konstigt att man inte tar sig tid för att hälsa på de äldre lite oftare, dåligt t o m! Men imorgon så ska vi dit och hon ska få träffa Edvin!


Men nu ska Edvin rapa så nu slänger jag ut detta inlägget till er!

(pstt... har ni tänkt på att jag använder väldigt många utropstecken?)

Girls night in and out!

Ja för inne får man ju hålla sig i detta busväder! Jag har två härliga kvällar framför mig!
Ikväll startar vi upp tjejkvällen igen efter att ha haft uppehåll över sommaren och Lottas bröllop.
Inga större funderingar över detta utan antar att det blir lika trevligt som alltid! Det är ett härligt tjejgäng vi har lyckats skrapa fram.
Måste ordna fram ett pushsms, det har blivit lite av en tradition att jag skickar det innan tjejkvällen så de är pigga och glada till kvällen.

Imorgon ska jag, Lonnie och Sandy på bio. Först ska vi äta någonstans för att sedan titta på en riktig tjejfilm (tror vi): Friends with benefits!
Av trailern att döma så är det nog en film just i vår smak!
Ska bli så jäkla kul att komma iväg med tjejerna lite och bio är ju aldrig fel!

Hos mormor/mamma...

Nu är det en vecka sedan som vi åkte till min mamma för att umgås med henne och Elliot!
Vi hade det verkligen toppen, alla var pigga och glada!
Till och med Edvin hade en bra dag och kräktes inte alls mycket! Jag fick såklart igen det direkt när vi kom hem dagen efter.
Vi åkte på förmiddagen och kom hem dagen efter, på eftermiddagen.
Jag tror det var bra för Elliot också att få träffa Edvin en lite längre stund än han gjort innan, för till slut släppte hans fobi för Edvin =) Han är nämligen lite kvackmagad och eftersom Edvin kräker mycket så har han inte velat hålla honom utan bara titta en liten stund.
Men när vi var i Ryd så slutade det med att Elliot bad om att få ha honom i famnen och ville inte ens att jag skulle ta honom när han började gråta.
Han gick fram till Edvin när han blev ledsen, om inte vi var där, och försökte trösta honom (och lyckades nästan varje gång). Han satt t o m och tittade på film samtidigt som han gungade babysittern med ena benet.
Han växte verkligen under denna dagen och vi fick se att han kommer att bli världens bästa storebror!

Vi började vår dag med att vara själva, jag, Edvin och Elliot, medan mamma var hos läkaren med sitt onda knä.
Sen lagade jag och Elliot spagetti och köttfärssås som vi sedan åt. Fast Elliot var mest ute efter grönsakerna! (blivande vegetarian kanske?)
Sedan gick jag och Elliot till affären och hyrde film samt köpte fika. För sen begav vi oss till lekplatsen där Elliot fick leka av sig lite.
På kvällen beställde vi pizza som vi åt medan vi tittad på filmen Rio som Elliot hade valt. Sen var det läggdags och då läste jag Kalle Anka för Elliot. Länge sedan jag läste för honom nu och det var lika mysigt som jag kommer ihåg det.
Jag tog t o m lite bilder som jag tänkte bjuda på!





Mosters gulligull, helt inne i TV:n



Så här vill Edvin ofta sitta nu, så han ser världen!



Redo för att köra slut på moster och mormor!



Utmattad efter den otroligt snabba färden nerför rutschkanan!



Mys vid fikat



Jag var också tvungen att prova!



Ansökningsbild till Top Model!

Vår sons olika skepnader...

Lika söt och glad som Edvin kan vara, lika arg kan han bli.... och det växlar snabbt! Vi kan prata om sekunder i vissa lägen...
Han kan ligga och le världens smile, för att helt plötsligt komma på hur orättvist behandlad han är...
Har äntligen lyckats fånga ett litet leende på kort! Men kameran fick gå på högvarv!



Livet är bra härligt...



...men ibland även riktigt orättvist...



...ja, till och med fruktansvärt!!

What the *****?

Jag är bäst på yatzy, jag är en naturgåva med tärningarna. De liksom faller så perfekt ur min hand.
Men! Igår när jag verkligen, verkligen behövde slå rätt, då skiter det sig!
Det var i och för sig Oskar som slog så galet kom jag på nu.

Igår slog vi nämligen tärning om vi ska döpa eller namnge...jag förlorade som ni kanske förstått!
Det är nu jag ska agera vuxen och ta nederlaget. Det suger =)
Men vi är två om detta barn och inte alltid går våra viljor hand i hand och jag förlorade rättvist... det var på lika villkor.

Så nu ska vi planera in ett datum där vi ska klä min son i klänning och stå framför en massa människor medan Edvin blir välsignad av gud (vägrar skriva med stort g). Hoppas inte att han spyr ner hela sig själv och den som ska hålla honom, haha! *en syn växer fram på hornhinnan*

Nej, nu ska jag ägna mig åt roligare saker än barndop; googla recept!

RSS 2.0
Test