Ljuva söndag..

... där INGENTING är inplanerat på schemat!!
Jag vaknade i vettig tid, utan bakfylla.
Var på fest igår, men tog det faktiskt "lugnt och stilla" och Lonnie GT som hon kom med på slutet var suverän för ickebakfyllesöndag!
Men skoj hade jag, skrattade, pratade och t o m DANSADE(!) bugg och grejor!

Ska se om jag tar itu med rödbetorna idag... hade klart varit bra att få dem inlagda ngn gång så att de inte ligger i en påse i hallen som de gör nu!
Ska ner i huset och titta lite också, har inte varit där på evigheter känns det som! (en vecka)
Men golvet som vi ska behålla är slipat och igår började Oskar och Harald på att sätta dit taket i kök och matsal.
Krabbade visst lite i matsalen men köket är tydligen nästan klart... så jag måste ju ner och titta in detta!

I övrigt ska det bli så jäkla skönt att baaara vaaara idag, och jag ska påbörja dagen med att nu sätta på TV:n, sitta under min filt i min äääälskade morgonrock med en kopp kaffe i handen som jag förhoppningsvis klarar dricka upp! Magen är ju ganska körd idag när det stod alkohol på schemat igår.
Om man kanske skulle ha som nyårslöfte att bara dricka en gång i månaden? Magen mår ju trots allt inte alls bra så varför ska man påfresta den mer än nödvändigt?

Nåväl, ha det bra ni där ute i cybern, nu ska jag mysa framför tv:n! Ska minsann tända lite ljus med i höstmörkret!

Sista rycket!


Kom igen Josse! Gör sista rycket nu!
Har nämligen bestämt mig för att idag är sista dagen som jag pluggar innan tentan. Imorgon tar jag paus, vilar huvudet och låter all information smälta in, för att sedan ta tag i det på lördag och göra den bästa tentan någonsin! (knappast)

Ska bara skriva ner några rader här innan jag sätter fart, avkoppling efter jobbet liksom! Det behöver man, jag kan inte komma hem och sätta mig vid skolböckerna direkt!
Har varit en intensiv dag på jobbet idag... eller nja, kanske inte intensiv men definitivt annorlunda mot vad jag är van vid.
Började dagen i Växjö där det var Momsdag i Filmstaden... Seminariet eller vad man ska kalla det (informationsmöte?) var färdig runt 12,10 och då stack jag direkt till Emely som hade lunch färdigt till oss.
Vi åt, sen skjutsade jag henne till hennes nya praktik som börjar på måndag så hon kunde hämta ut kläder.
Sen vidare tillbaka till jobbet... var där runt 13,40...en snabb kaffe (faktiskt en HEL kopp!) sen möte vid 14,00... mötet höll på till 15,05 och då var det bara 55 minuter kvar på arbetsdagen. Beslöt mig för att INTE byta om till kvalitetskläderna utan bestämde mig för att sköta lite av det administrativa ute på kvalité i varje fall.
Omrevision imorgon... en del punkter som inte blev godkända vid första revisionen...därav mötet vi hade eftersom jag inte var på kvalité vid det tillfället.
Men vi redde ut det och kvalitétschefen godkände det hela.

Nu är jag hemma, njutandes av att min sambo har storhandlat... det behövdes... förra månaden köpte vi knappt någon mat för jag tyckte det var dags att tömma kyl och frys.... och det kan jag lova att vi gjorde, haha!
Så nu har vi ny, fräsch mat i kyl och frys igen! Ska tömma det sista gamla idag, pommes och kroketter så blir vi av med det också! Gött att tömma ut ibland så det inte ligger och blir dåligt.
Fast jag får erkänna att jag är duktig på det, att se till och tömma ibland. Man kan inte ALLTID köpa det man är sugen på för dagen...

Aber aber, nog om det och allt annat! Nu måste jag sätta fart med skolan... lite sannolikhetslära minsann!
Se om det kan fastna!

So long people!

Torsdag 07,23

Och sitter fortfarande i morgonrock. Jisses vad skönt!
Försovit mig? Neeee.... Ska på momsdag i växjö idag, se om jag snappar upp något nytt. Så jag meddelade minsann da boss att jag kör direkt hemifrån. Hade bara haft en timme på jobbet innan det var dags att åka annars, och på en timme hinner jag inte mycket mer än att mjuka upp mina skrivarleder =)

Min chef överraskade mig igår! Vi hade utvecklingssamtal i fredags och jag var fullt ärlig mot honom, jag kände även att han faktiskt lyssnade och lovade en hel del förändringar. Igår visade han tendens till första. Vi hade nämligen kommit överrens om att jag behövde gå lite utbildningar inom lön, för att lära mig avtal osv.
Så igår meddelade han att det var ok att åka till stockholm den 23-25 november på löneadministration!
Ska bli kul, samtidigt som det är synd att det bara är jag... så kommer jag sitta där ensam om kvällarna...Ska försöka få ett hotell med gym, så jag kan sysselsätta mig!
Eftersom jag inte har mobilt bredband så kommer jag vara avskärmad från internets värld också....INTE!
Jag har ju minsann en androidtelefon! Gött!

Nej, nu rinner tiden iväg, måste in i duschen och göra mig iordning!

So long good people!


En stor del...

...av mitt hjärta!



Bakar blåbärsmuffins hos moster minsann!


Människor...

Slutar aldrig att förundras över en del människors tankesätt.
Hur de verkar mena att vissa saker är okej.
Hur de verkar mena att man bara ska hålla med.

Tyvärr.... vissa saker får man bara inte göra, spelar ingen roll under vilka omständigheter,
FÖR DET ÄR INTE OKEJ!
Tyvärr.... jag kommer aldrig att sitta och hålla med när hela min kropp skriker hur fel allt är,
FÖR DET ÄR INTE OKEJ!
Tyvärr....
Tyvärr....
Tyvärr....

Men sitt gärna och ha lite självömkan istället för att ta tag i livet, för det är ALLTID värst för en del än för andra.

Tyvärr....jag är förbannat trött på sånt tjafs och jag HÅLLER INTE med! Jag KAN INTE mjäka med när det inte finns något att mjäka över!!! Jag VILL INTE hjälpa till på det viset när jag själv inte tror på mina ord!

Allt jag säger stämmer inte alltid, men jag menar det jag säger... så...
Tyvärr.... jag kan inte hjälpa!


Yes!


Uppgiften i skolan jag satt med förra veckan är godkänd, där läraren tyckte att jag hade bra kommentarer och höll fullständigt med mig om att materialet var värt att ifrågasättas p g a de å de å de!
Gött, det taggade en lite inför tentan på lördag, men den är av en helt annan karaktär än uppgiften. Uppgiften handlade om att ta fram tabeller och diagram utefter material från en undersökning (som vi fick av läraren) och därefter analysera detta material.
Tentan är mer av räknekaraktär, något jag tycker är kul, men eftersom jag knappt har pluggat så är det inte så enkelt som jag brukar ha för räkneuppgifter. Statistik är svårt att ta igen det man har missat, men jag får väl bevisa att det faktiskt går!

I övrigt vill jag bara skänka en tanke till alla där ute som går igenom tuffa perioder i sitt liv just nu och säga till dem:
KÄMPA PÅ!

Blir bara ett snabbt inlägg idag för jag måste verkligen plugga om detta ska ens ha en liten liten möjlighet att gå vägen...
Avslutar med en bild på min nya frizz...



Bild tagen från min nya mobil

Ullared


Jag vill till Ullared! Vill dit och handla saker till vårt huuuus! Vi behöver lampor, krukor, mattor, dukar... ja ALLT!
Kör mig till Ullared!
Hade varit så jäkla kul!

Något som är mindre kul att det idag är måndag, klockan är 06,15 och jag ska jobba =(
Något som är mer kul är att jag ska till Frida, min underbart vackra, gravida vän på fredag!
Då är båda våra sambos på fest med jobbet så då ska vi se på Idol och ha det finfint!
(om jag sköter mitt pluggande i veckan, har tenta på lördag)

Nej, dags att göra sig iordning...frizzen är förmodligen inte det vackraste...

So long good people!

Saknad...


...jag saknar sommaren! Jag hatar detta vädret! GE MIG SOOOL! Jag vill sitta på en handduk på stranden, en öl i handen, springa ner i havet för att svalka mig!
ÅÅH vad skönt!

Nu sitter man istället här...i morgonrock med tomatspill, det är grått och mulet, träden är bruna, inga fina höstfärger alls som alla alltid skriker om.... det är ruggigt inomhus och klockan är 10,24...
Jag sitter väl ändå aldrig fortfarande i morgonrock vid denna tid?
Ska ner till huset, ska slipa fönster, måste få färdigt det nu.
Tänkte att jag skulle ta lite kort med om hur det ser ut nu, vad säger ni om det?

Så jag har en del att göra, dags att sätta fart! Ikväll ska vi laga mat med Jimmy och Sandra, ska bara berätta det för Oskar också, haha! Då kommer jag och Sandra förmodligen att diskutera min träning. Hon har lovat mig att agera lite som min "PT", fast inte en PT som står bredvid mig när jag tränar.
Nej hon kommer ringa mig på morgonen, slita upp mig ur sängen och skrika "KÄMPA" eller något sådant, haha
Ville ha henne för jag märkte i somras hur bra hon är på att motivera mig och hon stiger alltid upp innan jobbet och tränar så det passar ju mig bra. Jag har ju inte tid efter jobbet och tycker också det är skönt att få det avklarat innan.
När jag bodde i Vilshult så steg jag alltid upp tidigt och tränade innan jobbet, och då jobbade jag ändå skift vilket innebär att jag åkte 04,30 om dagarna... nu åker jag 06,40 så vad gnäller jag om ? =)

Slänger in en liten bild för att visa hur ohärligt det är med höst i jämförelse med sommar =)



Dagen då trestegsraketen uppfanns!

Huvudvärk...

...bakfyllehuvudvärk och lördag!
Då undrar man varför man tog den där sista snapsen egentligen!
Men det är ändå inte så farligt som jag trodde det skulle vara, så varför klaga?

Behöver ner och handla lite, men osäker på om jag får köra... eller jag VET att jag inte kan köra, men behöver likväl handla. Ska göra köttgryta åt Oskar och Jens och hade behövt lite ingredienser till detta!
Sen hade jag behövt ner till huset och slipa lite på fönsterna också... sen klockan 17 ska vi vara i Diö med båtklubben.
Det är med andra ord lite mindre timmar på detta dygn än vad jag velat =)

Nej, nu kan jag inte sitta här mer, måste få ner kalufsen lite för det var jäklar vad den står rakt upp!
Klippte mig ju i måndags så nu är håret ganska kort... vilket i sin tur innebär att det står åt alla håll och kanter när man stiger upp... Usch! Det får bli vatten och våld innan det ligger ner igen =)

Ha det bra alla där ute i cybern!

Det kan ni få tro!

De tror alltså att det är maken som gjort detta... jag vet bättre!
Finns ett par till där ute som vet vem som gjorde det... Vi vet!
MEN VI SÄGER INGENTING!


Klicka på bilden för att komma till annonsen


Malmö...

...Jag älskar Malmö och har alltid gjort. I hela mitt liv har jag sagt att jag vill flytta till denna vackra stad.
Därför ryser jag i hela kroppen när jag läser om allt som pågår där nu.
Vad håller på att hända i mitt älskade Malmö? Och hur bara vågar de smutsa ner min stad så?
Det råder en djup sorg inom mig just nu... samtidigt som jag känner viss lättnad över att inte ha flyttat dit trots allt!

KOM IGEN MALMÖ! RES DIG UPP!


Panik...


...har just nu en sådan panik inom mig, att allt jag gör blir halvdant pga att jag tagit på mig för mycket.
Jag vill ha rent och fint här hemma, men när jag ska hinna detta?
Skolan ska göras, jobbet ska skötas, renoveringen vill jag självklart vara delaktig i, vännerna ska underhållas osv.
GE MIG FLER TIMMAR PÅ DYGNET! Eller ge mig i varje fall tillbaka effektiviteten som jag alltid har haft.
I grönsakslandet är det massvis av rödbetor som ska läggas, såvida de inte har blivit förstörda nu. Vårt idiotiska internet vill helt plötsligt inte koppla in två datorer samtidigt så det bör undersökas. Tvättkorgen är alltid full, trots att tvättmaskinen går hela tiden. Ja, det slutar aldrig rulla och just nu vill jag bara skrika "STOPP"
Tryck på PAUSE ett tag så jag kan komma ifatt!
Men det hjälper inte att sitta här och gnälla, saker och ting blir inte gjorda för det.... bara det att jag HATAR att inte ligga i fas! Sänka prestationskraven? NEJ! Det SKA gå!

Nåväl, nog om det. Ska lägga ut lite bilder nedan. På huset och Oktoberfesten som vi hade på jobbet för ett tag sedan... trevlig titt!





Badrummet på nedervåningen ska rivas









Kakel runt badkar ska rivas...




Och golvet ska bort...



SISTA BITEN!!!



Efter att allt golv var borta så såg vi ett hål ner i källaren. Här tar jag kort från källaren upp på Feffe och Oskar!



OKTOBERFEST!
Vi hade ju Oktoberfest på jobbet för ett tag sedan, och eftersom jag är med i festkommittén så fick man ju offra sig totalt och gå in för det med 100%
Ni kommer nedan att förstå vad jag menar...



Foxy lady!





Ich heisse Helga!







Ett helt gäng med tyskar (!)

Tjoho!

Hej hopp alla människor där ute!
Nu packar jag ihop på jobbet för att bege mig vidare till frissan! Ska bli skönt att få ordning på råttboet som har smögit sig på mitt huvud!
So Long People!

Bränna pengar!

Idag ska det förhoppningsvis brännas mycket pengar! Idag ska vi nämligen till Växjö och kolla tapeter, kakel, ugn, micro m.m! Ska snart väcka sambon, så vi kan göra lite söndagsfrukost för att sedan åka ner till huset, ta lite mått och sedan.......SHOPPA!
Efter vår shoppingtur ska vi vidare till Emely och Mattias och äta lite innan hemfärden hemåt. Oskar har ju inte sett deras fina hus så idag ska vi passa på!

Vi har kommit så långt i huset nu! Bara de nya gipsskivorna som ska spacklas, fönster som ska spacklas och sättas upp "smyge" (tror jag det kallas för) på sina ställen... sen är det bara till att måla, tapetser, lägga golv, sätta upp tak, kaklas osv. Vi har alltså kommit till punkten där vi ska börja på det som kommer att synas utåt!

Har varit dålig på att ta kort, men har en del liggandes i kameran (som ligger i köket, orka gå dit) och vi ska fota en hel del nu innan vi bygger upp också. Synd att jag inte tog några kort när mamma var här och hjälpte till... Jisses vad roligt vi hade det! Saknar det lite =)

Nej, nu måste jag börja på frukosten och väcka sambon! Affärerna öppnar vid tio och då tänkte jag vara där =)

EFTERLYSES!!!


Som säkert många redan har förstått så står jag och min syster varandra väldigt nära. Utan henne är jag inte hel och jag har mina aningar om att den känslan är ömsesidig.
Nu har både hon och jag köpt hus med våra sambos, vilket innebär ännu mindre fritid för såväl henne som mig.
Att vi sedan har sambos också innebär ytterligare mindre tid över för varandra, något vi inte är vana vid efter att jag bott ensam och varit ensam i flera år innan.
Nu har både hon och jag gått ur facebook, vilket innebär att vi inte ens kan följa varandras liv där.
För att sammanfatta detta så har vi inte lika mycket tid över till varandra eftersom vi (äntligen) har skaffat oss ett liv. Det är genom detta jag vill säga:

EMELY!!!! SKAFFA DIG EN BLOGG, så jag kan följa ditt, Mattias och Elliots liv de stunder vi inte kan prata trots jag är ledig =) Jag vill veta vad som händer i ditt liv, även om jag egentligen redan vet eftersom vi faktiskt pratar med varandra, men jag vill kunna läsa om det hela tiden och följa det på ett sätt som vi inte kan längre!
Innan visste vi t o m hur ofta vi gick på toa, nu vet vi inte ens om den andra ens GÅR PÅ TOA (för att hårddra det).


Måndag kväll...

oj oj oj vad tiden går. Dagarna bara rinner iväg och man hinner inte för en sekund stanna till och tänka.
Det snurrar i huvudet och jag känner att jag inte har någon koll på saker och ting.
JAG ÄLSKAR DET!
Renoveringen går precis som jag vill, allt som ska rivas på nedervåningen är nere och vi börjar sakta med säkert komma framåt med underarbetet. Tyvärr så orkar jag inte lägga in några bilder nu, men det kommer så småningom!
Förra veckan hade jag semester från jobbet och då var jag med mamsen i huset och rev ner tapeter och slet upp golv, jisses vad vi slet! Det gick åt massa öl, skratt, svett och tårar men när hon sedan (snyft) åkte hem på torsdagen så hade vi kommit riktigt långt och kunde därför sträcka på våra huvuden på ett mycket välförtjänt sätt!
Jag älskar att renovera! Älskar att ta ner det gamla och se hur det sakta, men säkert börjar byggas upp till något nytt, fräscht och förhoppningsvis fint hem! Kanske är det detta som är min kall? Kanske det inte är ekonomi?
Fast jag älskar ekonomin också, räkna på dessa siffror som förvillar många, se hur jag sakta men säkert lyckas lura dessa finurliga krumelurer!

Tyvärr blir träningen väldigt lidandes i mitt för närvarande väldigt upptagna liv, men man kan inte hinna allt! Det som dock kan göra mig förbaskad är att förr i tiden hade jag även hunnit med det... förr i tiden hann jag med väldigt mycket, var mycket mer effektiv då än vad jag är nu. Vad hände?
Förr i tiden hade heltidsarbete, renovering, deltidsstudier och träning inte varit något större bekymmer. Jag tittade aldrig på alla värdelösa tv-program då, något jag idag kan ha en längtan efter...
Men men, har tagit bort en stor tidstjuv i mitt liv nu; Facebook
Patetiskt egentligen hur en sådan sida kan uppta så mycket tid i ens liv... man satt ju där och tittade runt trots att det väldigt sällan stod ngt intressant. Men nu har jag tagit bort det och känner mig mycket nöjd med detta beslut!

Nu: Soffa, tv i bakgrund medans jag ska undersöka varför i hela friden jag inte kan ta emot och skicka mms helt plötsligt.

Psst... På lördag kommer världens bästa Elliot till världens gladaste moster... Kan man känna något annat än lycka?

RSS 2.0
Test