Ljuva sommar!

Jag älskar sommaren! Även om denna inte kan räknas till en av de vackraste somrarna så älskar jag den ändå!
Alla aktiviteter man gör, all energi folk får och allt praktiskt som blir gjort!

Alla fönster är nu färdigmålade, bara haspar som ska dit, tätningslister och sen ska de putsas. Allt utom putsningen ordnar jag idag, imorgon kommer min älskade familj och hjälper mig att putsa dem!
Mamma vägrar låta mig göra det.
Jag är så glad över att jag kunde vara med hela tiden under målningen, att jag klarade det! Jag är ju som bekant ganska rund nu och det tar självklart lite på kroppen =)
Men med den rätta viljan är det inte mycket som är omöjligt! Sen att jag linkar fram idag, inte kommer upp ur sängen själv och behöver stötta mig de första stegen är en bagatell jämfört med tillfredsställelsen att jag hjälpte till!!!!!

Oskar och Harald blev klara med plattorna, även om de ändrade om från ursprungliga planeringen för att få ihop det. Men ibland måste man överväga arbetet, är det värt det? I detta fall var det inte det och det blev så bra ändå!
Däremot kom Oskars pappa med ett förslag som jag blev kär i... Oskar som är den ekonomiska (tack och lov för att en av oss är det) blev mindre impad... särskilt eftersom jag nappade!
Men jag tänkte att jag skulle vara en snäll flickvän och inte tjata om detta utan låta Oskar bestämma. Fast det hade blivit sååååå fint!

Idag kommer Lina och Andreas en runda och hälsar på, ska bli så roligt! Var så länge sedan jag träffade dem nu och de ville visst se mig en sista gång innan magen försvinner. De bor ju i Ängelholm så det är inte så enkelt att träffas hela tiden precis.

Har massor av bilder jag vill lägga ut, men blogg.se har varit så segt med att ladda upp bilder nu så det får bli när jag har tålamod till det, alltså inte idag!
Men tre kan jag bjuda på!





Innan Jonas och Linnéas bröllop.
Grattis till er och tack för en underbar dag och kväll!



Oskar, min sambo och Knoddas pappa innan bröllopet!



Knoddas v. 37+6

Sista spurten!

Nu är vi i sista spurten av graviditeten. 13 dagar kvar till beräknad födsel (som vi vet inte stämmer i detta fall) och några saker kvar att göra innan jag är redo för att det ska sättas igång.
Det bästa är såklart att det inte sätts igång alls utan att jag bara behöver åka in och snittas.
Men OM det skulle få för sig att starta själv så helst inte innan söndag =)

På lördag ska jag nämligen till syster yster och fira hennes 30-årsdag (som egentligen är den 7:e augusti men eftersom knoddas skulle komma då så tidigarelade hon festen). Ska bli kul med lite fest och god mat!

Idag är det jobb som gäller! Klockan 8 anländer stora maskiner (-er) för att gräva lite i vår gräsmatta på framsidan så vi kan få dit våra plattor. Ska bli jäkla skönt att få det gjort, om nu Oskar och svärfar lyckas pussla ihop ölandsstenen!
Sen ska de förskräckliga rhodedendronbuskarna bort från framsidan! De är förskräckligt fula och jag har velat bli av med dem ett bra tag... idag är dagen då detta äntligen ska ske!

Mamma kommer hit också och vi ska ta itu med fönsterna på nedervåningen! De ska skrapas, kittas, tätas och målas! Alla haspar ska bytas ut också eftersom de som sitter där är både trasiga och nermålade... inte särskilt iögonfallande med andra ord. Så klockan nio gäller det att hänga på Nybes lås och hämta haspar m.m. så vi kan sätta fart.
Om mamma har kommit då vill säga!
Får väl vara i Liatorp klockan åtta och inhandla lite mineralvatten m.m. som vi kan surpla i oss under dagarna. Nu dricker ju inte Oskar heller eftersom vi är så nära BF.

Nu ska jag kränga en kopp kaffe till och invänta att klockan blir åtta så vi kan börja dagen!

Medan du sov...

...så passade jag på att fota med kameran!












Psst... undra vem av dessa tre som är mest soldyrkare =)

Måndag och lillebror har anlänt!


Igår kom vi hem från Karlshamn, efter att ha varit där sedan i fredags. Vi åkte direkt dit från Öland, som vi spenderade ihop med Sandra och Jimmy!
Inte riktigt lika fint väder som förra året, men det dög helt klart!!
Resesällskapet var dock lika bra iår =)

Idag har vi varit hos barnmorskan och fått tid till kejsarsnittet. Så nu vet vi datumet då vi ska bli föräldrar! Såvida det inte startar tidigare vill säga, men det har vi knappt tid med för vi har fullspäckat schema hela tiden, haha!
Datumet är ingen hemlighet men jag väljer ändå att inte skriva det på bloggen, för då blir det så himla offentligt!!

Har hört mig för lite med andra som har gjort kejsarsnitt och själva snittet ska visst inte vara så farligt (man är ju bedövad), värre är det tydligen efteråt (ganska självklart med tanke på att de ska skära sig igenom hela bukmuskulaturen) men på de flesta ställen får man inte ens upp bebisen på magen efteråt utan de tar ut knoddas, sen försvinner sambon och bebisen för att klippa navelsträng m.m. och jag kommer inte att få träffa knoddas förrän navelsträng är avklippt och h*n är påklädd.
Sen har vi självklart läketiden för ett sådant ingrepp... kommer ju inte att kunna ut och gå med vagnen första veckan precis.

Men men, huvudsaken är ändå att det går bra för både mig och knoddas, så jag grämer mig inte särskilt mycket även om jag hellre haft en vanlig förlossning eftersom detta trots allt är bäst för bebis samt underlättar vid uppstart av amning m.m.
Är ju inte så fruktansvärt glad över att känna mig handikappad heller så att behöva be om hjälp med både det ena och det andra ett par veckor efteråt känns inte heller som min grej. Tar hellre en sjuhelvetes smärta i ett par dagar i form av förlossning. Har en känsla av att smärtan efter ett snitt inte är så skönt heller, haha!
Men det är bara att ta det för vad det är, inte mycket att göra åt =) Ska bli skönt att slippa bli söndersparkad i underlivet i varje fall!

Vad gällande förberedelser så kommer jag att bli inlagd en hel dag innan snittet!! Vad i hela friden ska jag göra under den tiden??????? Läsa??? Undra om de har trådlöst där så man kan ha med sig sin dator, hehe...

Nåväl... nu ska jag underhålla lillebror som springer runt lite rastlöst i huset =)

Bilder...

...vi tog ju faktiskt två bilder innan vändningsförsöket så de får jag väl dela med mig!



Lugn och avslappnad och...



...lyckligt ovetandes om vad som komma skall!

Regnig torsdag och vändningsförsök...

...påminn mig om att aldrig sluta dricka kaffe! För idag fick jag inte kaffe förrän vid kvart i elva!! Gissa om det var synd om mig då!

Nåväl... det regnade ganska rejält igår, visserligen bara en snabbskur, men den var rejält.
Då såg vi att det forsade från altantaket... stopp i stuprännan! Oskar ryckte ut, i t-shirt och kallingar...
Så här vacker var han när han kom ner igen:





Wet t-shirt tävling nästa!




Nåväl... vi var ju inne på vändningsförsök idag.
Det gick skit helt enkelt! Knoddas ligger stadigt i säte och när vi ska till barnmorskan vecka 29 så får vi ett datum för kejsarsnitt.
Läkaren grävde och grävde i mitt bäcken för att kunna få tag på rumpan, men rumpan var för långt ner så hon fick inget riktigt tag om den. Men hon kämpade tappert och man såg hur hon tog i... och man kände hur hon tog i =)
Det gjorde lite ont emellanåt och jag spjärnade emot med tårna så att Oskar led med mig.

Men värst var efteråt... att ligga kopplad till CTG:n en timme utan att få kaffe, äta eller resa sig upp. Jisses vad otålig jag blev! Hostade såklart så det blev glapp i CTG:n så då fick man ligga och krabba med det också!

Nu är jag bra öm i magen, var ju öm redan innan efter all hosta och inte blev det bättre efter dagens händelser =)
Men nu har jag gett knoddas en chans att komma den naturliga vägen, så vad mer kan jag göra?
Att föda i säte är inte aktuellt för mig med mina höfter och särskilt inte med tanke på att jag är förstföderska.

Men det känns bra ändå, nu kommer vi få ett datum när vi får träffas knoddas och huvudsaken är ändå att h*n kommer ut... på ett eller annat sätt!

Nu ska jag, Oskar och Fritte göra tacos!!!

Lycklig...

....jag är en mycket lycklig själ just nu!
Inte ens regnet som bara öser ner utanför kan förstöra min lycka!

Jag älskar livet!

Nu är det semester fyra veckor följt av 12 månader mammaledighet... dvs över ett år innan det är jobb igen!

Jag är som sagt en mycket lycklig själ just nu...

Dåligt stim...

...nu har jag verkligen kommit in i ett dåligt stim!

Förra veckan när jag var sjuk så vaknade jag väldigt tidigt om nätterna och kunde inte somna om. Inte fasen har jag slutat med det nu! Förkylningen är visserligen kvar men det är då inte den som väcker mig nu, förutom hostan men då ska man kunna somna om!

Annars är det mycket bra tider nu måste jag säga!
Sista dagen på jobbet idag, sen väntar över ett års ledighet! Vad konstigt det kommer att kännas när man ska tillbaka sen.
Dock väntar en seeeg dag på jobbet eftersom vi har hur mycket som helst att göra idag, så att gå hem klockan fyra kan jag bara glömma, haha. Men så här sista dagen på ett år så kan man ju stå ut med det ändå. Dagen jag har väntat på så länge är här nu! (jaja, vissa väntar på förlossning, men jag väntar på att få gå hem)

Helgen blir lugn och skön, men på söndag beger vi oss till Öland med Jimmy, Sandy och en styck husvagn!! Självklart hoppas vi på kanonväder precis som förra året även om jag tvivlar =)
Förhoppningsvis kan jag sova lite längre då, för det känns sådär roligt att behöva vakna runt fyra och klampa runt i husvagnen innan de andra ens förstår vilka de är! Man är ju inte den smidigaste längre, även om jag ibland vill tro det.

Tur att Jimmy och Sandy ska ha sitt mobila bredband med sig så man kan sysselsätta sig lite.

Imorgon är en stor dag, med vändningsförsök och grejor! Har haft känslan av att det inte kommer att funka innan, men det har vänt nu och jag är positivt inställd till det! Klart att knoddas kommer att vara samarbetsvillig och vända sig. Kanske redan har gjort det utan att jag märkt det??
Man kan ju hoppas att den har lite av sin fars gener i sig och inte bara mors...så den är lite mer from och snäll, annars har vi problem! Vi vill inte ha en liten mini-Josse!
Fast nu för tiden är jag from som ett lamm och bara glider med om dagarna, lugn och sansad i själen, hehe

Nåväl, dags att kolla vädret på SMHI, som faktiskt är en säker sida! Visar det regn så blir det sol och så tvärtom! Så har det varit hela denna veckan i varje fall.

Slänger in en bild på Zilly-Chili som hoppade upp i vår FatBoy!



Vår älskade silledill!

The final countdown...

...nu är det måndag v.27, vilket innebär att jag är inne på min sista jobbevecka! Sen går jag hem och går inte tillbaka dit förrän om 60 veckor!!!!!!! 60 veckor!!!!! Så jag är inte ens avundsjuk på de rackarna som tar semester mitt i veckan nu, istället för att jobba veckan ut... för jag ska nämligen vara hemma i 60 veckor!!!!!!

Trots ett värkande öra (förkylningen) så känner jag mig full av energi idag! Trots att det förmodligen kommer att bli en lång vecka med mycket övertid! (övertiden ger ju sin uppskattning i augustilönen, då jag verkligen kan komma att behöva den!)

Ansökte om föräldrapenning nyss, inte en aning om jag har gjort rätt eller tänkt rätt men det lär väl märkas!
Gillar inte riktigt försäkringskassan så även om det inte verkar så svårt så blir jag alltid nervös över att ha missat något, som gör att jag inte kommer att få pengarna i tid o s v... Men det löser sig nog!

Idag kommer min sambo hem, ska bli skönt att träffa honom, fast jag tror det är en sliten Oskar som kommer, så umgås får vi nog göra imorgon, haha!
Annars har helgen varit lugn, varit hundvakt åt Bella, en underbart söt hundvalp (jaktlabrador) och mamma var här i lördags. Igår var jag på kalas för att Hannes har fyllt år och Melvin fyller nu på torsdag.
Detta innebar en proppfull mage när jag körde hem och jag slog däck tidigt i soffan!

Har gjort färdigt min flädersaft också... ska ta med en flaska till Öland så att mina medresenärer kan blanda sig lite sommardrinkar! Hoppas att vi får samma kanonväder som förra året, det hade verkligen varit helt jäkla suveränt! Men kan man verkligen ha den turen två år på rak? Inte enligt smhi nu i varje fall, men sen när började de ha rätt???



Saft, saft, flädersaft...bättre saft har ingen haft...

En kväll med tjejerna!

Igår hade vi "säsongsavslutning" med tjejgruppen där vi alla hoppades på ett riktigt spännande slut, som det ska vara på säsongsavslutningar =)
De andra hoppades på att jag skulle få värkar, vilket inte jag gjorde och är glad över att jag fick min vilja igenom... lite tidigt för knoddas att titta ut nu =)
Det hade varit just snyggt nu när Oskar ska till Höljes över helgen med!

Vi grillade, vissa drack vin, vissa cola och småttingarna sprang runt, gärna vid grillen!
Denna gång hade en del av oss t o m lite skvaller, något som vi eftersträvat vid varje tillfälle men sällan lyckats få till! Så den punkten kan vi i varje fall sätta check på!

När det började dra mot slutet och jag skulle skjutsa hem Malin W så började det hända grejor!
Jo, ni förstår då skulle jag leka bilmekaniker och sätta dit dragkroken på bilen för första gången i mitt liv.
Det var trixigt till en början och dåligt lyse, vilket inte hjälpte.
Sjöberg kom och skulle hjälpa till också (klart att karlarna inte kan hålla sig borta om ett fruntimmer ligger vid en bil, haha) men kom inte heller riktigt på hur man skulle göra.
Det var först efter att jag efterlyst en ficklampa som man till slut kom på lösningen och då gick det huuuur bra som helst.

Sen skulle cykeln på... ja... hur svårt ska det vara liksom? Jo, med Malins cykel som var så fin så fin, var det självklart inte så enkelt. Några bläckfiskar hade vi inte heller att binda fast cykeln med.
Då kom jag på snilleblixten att vi har ju en draglina i bagaget!
För att slippa ta bort cykel och cykelställ så skulle jag vara smart och klättra över i bagaget... jag kom över, men sen när jag skulle försöka ta mig tillbaka så var det stopp... en stor mage i vägen!
De fick helt enkelt ta bort cykelstället och släppa ut mig genom bagageluckan istället!
Till slut (!) satt cykeln som en smäck där bak och jag kunde skjutsa hem Malin.

Nu följer några bilder från kvällen!



Grillmästaren håller ställningen vid grillen



Men jag ska inte ensam ta åt mig äran! Sandy the beautiful!



Melvin fattade ett klokt beslut att det inte var någon mening att ta sig förbi detta jättehinder!
(undra om han såg skillnad på mig och grillen? Klot som klot, haha)



Thea kollar så att Lonnie och Sjöberg sköter sina trädgårdssysslor!



När hon till slut ser något mycket roligare!



...ingen kickar fotboll (fiotbåll) som han!



...Så kom Thea fram till sitt mål... FOTBOLL!




...ojdå, så här lugna och fina var de minsann inte!



Sådärja! Nu börjar jag känna igen dem! Work it Lotta! Malin ser inte ut att klaga på Lottas initiativ heller!

Dragkrokshistorien:



Hmm, vad är upp och var är ner?



Vad skrattar ni åt där bak??



Fokus Josse, fokus!



Rumpornas kväll! Malin har kul medan vi sliter för att få hem henne =)



Jag ser rumpor, rumpor, rumpor överallt (melodi: Hjalle & Heavy; Tuttar)
Josse hänger bak i bagaget...



Josse kommer ut ur bagaget (garberoben?)



Dragkroken på plats...



...och snart cykeln med...



...och Lonnie är överlycklig över att äntligen bli av med oss =)



Det var de bilderna... nu är det dags för att sticka till arbetet.
Vill bara lägga in ett klagomål mot blogg.se
Ska det verkligen ta 40 minuter att ladda upp dessa bilder? Blä!

RSS 2.0
Test