Valnötsbröd..
...här kommer ett jättegott valnötsbröd som jag provade på att baka häromdagen. Inga konstiga ingrediener och inte särskilt fet heller för den delen.
Byt gärna ut det mesta av vetemjölet till grahamsmjöl eller rågmjöl, men ta lite vetemjöl så att degen binds ihop lättare.
Ingredienser:
* 50 g jäst
* 6 dl vatten
* 2-3 msk honung
* valnötter
* 15-16 dl vetemjöl
Gör så här:
Värm vattnet tills det är fingervarmt och rör sedan ner jästen, rör runt tills jästen har lösts upp. Mala valnötterna och tillsätt dem samt övriga ingredienserna. Känn dig fram med mjölet för att få rätt mängd. Degen ska inte vara för klibbig men inte heller torr. Den ska inte kleta sig på fingrarna.
Jäs degen i bunken i 40 min, forma sedan till två brödlimpor på en plåt med bakplåtspapper. Låt sedan jäsa i ytterligare 30 min och sätt under tiden ugnen på 225°.Grädda i mitten av ugnen i tio minuter, sänk sedan ugnen till 175° och grädda i ytterligare 35-40 minuter.
FÄRDIGT!!!
Låt väl smaka!
Byt gärna ut det mesta av vetemjölet till grahamsmjöl eller rågmjöl, men ta lite vetemjöl så att degen binds ihop lättare.
Ingredienser:
* 50 g jäst
* 6 dl vatten
* 2-3 msk honung
* valnötter
* 15-16 dl vetemjöl
Gör så här:
Värm vattnet tills det är fingervarmt och rör sedan ner jästen, rör runt tills jästen har lösts upp. Mala valnötterna och tillsätt dem samt övriga ingredienserna. Känn dig fram med mjölet för att få rätt mängd. Degen ska inte vara för klibbig men inte heller torr. Den ska inte kleta sig på fingrarna.
Jäs degen i bunken i 40 min, forma sedan till två brödlimpor på en plåt med bakplåtspapper. Låt sedan jäsa i ytterligare 30 min och sätt under tiden ugnen på 225°.Grädda i mitten av ugnen i tio minuter, sänk sedan ugnen till 175° och grädda i ytterligare 35-40 minuter.
FÄRDIGT!!!
Låt väl smaka!
Kommentarer
Postat av: Sofi
Åh! Så fort jag har tid över och har inhandlat ingredienserna ska jag baka detta bröd!
Fast det är fortfarande lite kaos i köket efter flytten^^
Postat av: emely
det var verkligen mumsigt! You must try it folk´s!
Trackback