Medikusin...

Har fått frågan om vad det är för medicin jag fick av läkaren. Det är ingen medicin direkt för min värk, utan tabletter som förhoppningsvis ska lindra många av mina åkommor.
Jag gick till en specialist inom endokrinologi för min övervikt, eller egentligen inte men jag sa det när jag bokade tid. Egentligen bokade jag en tid hos denna människa för många av mina sympton, med hopp om att han skulle se att detta inte är normalt och försöka se om det kanske t o m finns en gemensam nämnare.
Med mig hade jag min älskade syster som stöd!
Väl där gav vi honom en lapp med mina åkommor:

* Depressioner
* Ledvärk
* Huvudvärk
* Yrsel
* Magproblem
* Sömnproblem
* Illamående
* Viktpendling
* Trötthet
* Skelning
* Svullna fingrar
* Värmekänningar i knä och fötter

Detta hoppades vi att han skulle reagera på, vilket han också gjorde även om han sa att det inte behöver finnas en gemensam nämnare men han skulle allt undersöka det.
Han reagerade starkt på depressioner och frågade hur jag mår nu o s v för att sedan komma fram till att han ville prova ett par antidepressiva på mig som skulle hjälpa mot både viktökning, värk, sömn och ge mig energi, tills vidare i varje fall och se om det hjälper. Han verkade tro att mitt psyke styr mycket av min vikt, något som vi i min omgivning har varit inne på också. Tabletterna heter Venaflaxin och är serotoninhöjande, vilket styr hur man upplever smärta och hur man mår.
Utöver detta tog han fjorton olika prover på mig, både vad gällande vikt och värk. Skönt att han kollade lite prover för min värk med, särskilt med kommentaren han hade:
- Jag vill även ta en del reumatiska prover, som jag antar att de inte har tagit på dig tidigare.

Han var mycket skeptisk mot mina tidigare läkare och hur de har behandlat mig, vilket kändes otroligt bra!
Telefontid om tre veckor för att följa upp framgången med mina tabletter, främst vad gällande vikten och sedan återbesök för att se mig i verkligheten så jag inte ljuger för honom *ler*

Det var i varje fall två nöjda brudar som gick därifrån, även om den ena var 2000 kr fattigare eftersom denna läkare inte ingår i försäkringskassan.... förmodligen därför som han var bra med.

Kommentarer
Postat av: Sofi

Åh vad roligt att du fick en bra läkare! Hoppas nu att ni får bukt på dina åkommor!



Sv: Ja, jag minns att ni brukade vara där. Var ju också med! Åtminstone en gång. Stark upplevelse, även om jag då inte förstod hur illa det kunde ha varit för de små liven egentligen.



Men nu blir jag förbryllad. När var det? Kks firar 10 år i år, men som jag minns det så var jag med er där tidigare? När vi gick på högstadiet. För jag minns vilka skor jag hade.. Nå väl, minns väl fel:) kanske var i startgroparna av föreningen?

Brukar skänka en slant till dom då och då!

2010-11-14 @ 10:14:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test