Dagens...

...lunch blev limekryddad torskfilé med chilistekta grönsaker, garnerat med solrosskott!
Nu är jag på gång igen, tack barnbidraget =)
Denna lunch kan varmt rekommenderas, särskilt om ni gillar skarp mat då grönsakerna steks ihop med hackad röd chili.
 
Torsken är kryddad med salt, svartpeppar och rivet limeskal på båda sidor, sen stek på medelvärme i rapsolja, ca 2 minuter på varje sida så den är genomstekt men inte torr.
Slica zucchini, röd paprika och slanta salladslök. Hacka sedan den röda chilin och fräs detta ihop med sockerärtor i rapsolja. Krydda med salt, peppar och ha gärna i lite rivet limeskal även här och pressa i lite juice från limen, men inte för mycket, det är chilin som ska ta överhanden av smaken.
Ha inte för hög värme för då tappar grönsakerna sin färg!
 
Så stick iväg och köp er ett par torskfiléer! Har ni barn som inte kan äta för stark mat?
Inga problem, jag kokte lite potatis till Edvin, sen skirat smör till det. Han älskade det!
 
Smaklig spis!
 
 

Kommentarer
Postat av: Emely

Låter riktigt gott, detta ska jag testa när de andra äter sin panerade torsk :)

2012-08-27 @ 19:24:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test