Mammaledig...
... när man är mammaledig så rullar det inte precis in några stora stålar...
Men man vill ju fortfarande njuta av livet, äta gott och ha det bra.
Mat är viktigt för mig och jag skulle kunna dra ner på kostnaderna där, men är inte beredd att offra på matens kvalité för att det skulle göra någon större skillnad.
Köttet ska vara svenskt om det finns (handlar inte om kvalité utan sveriges näringsliv)
Äggen ska vara frigående utomhus
Frukt och grönsaker ska också vara svenska...
Jag slutar inte med detta bara för att jag har mindre inkomst just nu. Det är viktiga saker för mig!
Däremot så har mitt intresse för naturen och dess egna skafferi ökat på sistone!
Kycklingfilé har vi nästan alltid i frysen (handlar upp när det finns extrapris, aldrig annars)
Så igår tog jag upp kycklingfilé till mig och Oskar...
Trött på både potatis, ris och pasta just nu så öppnade jag skafferiet och ser kikärter och black eye bönor...
Så en bönsallad fick det bli, med pesto i!
Men sås är ju sååå gott!
Tomt som det är i både kyl och frys nu så kliade jag mig i huvudet.... vad ska vi ha för sås?
KIRSKÅL FÖR FARAO!
Hur nyttigt som helst och ett utmärkt substitut för spenat. Bäst av allt; VI HAR MASSOR!
Så en vit sås på kirskål fick det bli...
En komplett måltid, med massa nyttigheter och alldeles utsökt god!
Kycklingen marinerades med kronärtskocka, vitlök och citronmeliss och stektes sedan ihop med marinaden.
Inga mer kryddor, behövdes liksom inte...
Rekommenderar detta i varje fall!

Edvin fick potatis- och morotsstavar med kycklingcurry.
Egengjord curry eftersom vanlig curry är ganska skarp.
För den egna curryn tog jag bara: gurkmeja, spiskummin, koriander och paprikapulver (delikatesspulver)
Fräste kycklingen i curryn, tog bort den och hällde i vispgrädde (fett ska det vara) och tomatbitar... Lät puttra en stund och sen skar jag kycklingen (som inte var riktigt färdig) i småbitar och lät dessa puttra färdigt i såsen.
Han älskade det och skrek vansinnigt om vi inte matade tillräckligt fort!

Idag tror jag det blir baconlindad gösfilé med potatismos... gösfilé blir det i varje fall, har i frysen som måste ätas upp innan den blir förstörd =)
Vad ska ni äta idag?
Men man vill ju fortfarande njuta av livet, äta gott och ha det bra.
Mat är viktigt för mig och jag skulle kunna dra ner på kostnaderna där, men är inte beredd att offra på matens kvalité för att det skulle göra någon större skillnad.
Köttet ska vara svenskt om det finns (handlar inte om kvalité utan sveriges näringsliv)
Äggen ska vara frigående utomhus
Frukt och grönsaker ska också vara svenska...
Jag slutar inte med detta bara för att jag har mindre inkomst just nu. Det är viktiga saker för mig!
Däremot så har mitt intresse för naturen och dess egna skafferi ökat på sistone!
Kycklingfilé har vi nästan alltid i frysen (handlar upp när det finns extrapris, aldrig annars)
Så igår tog jag upp kycklingfilé till mig och Oskar...
Trött på både potatis, ris och pasta just nu så öppnade jag skafferiet och ser kikärter och black eye bönor...
Så en bönsallad fick det bli, med pesto i!
Men sås är ju sååå gott!
Tomt som det är i både kyl och frys nu så kliade jag mig i huvudet.... vad ska vi ha för sås?
KIRSKÅL FÖR FARAO!
Hur nyttigt som helst och ett utmärkt substitut för spenat. Bäst av allt; VI HAR MASSOR!
Så en vit sås på kirskål fick det bli...
En komplett måltid, med massa nyttigheter och alldeles utsökt god!
Kycklingen marinerades med kronärtskocka, vitlök och citronmeliss och stektes sedan ihop med marinaden.
Inga mer kryddor, behövdes liksom inte...
Rekommenderar detta i varje fall!

Edvin fick potatis- och morotsstavar med kycklingcurry.
Egengjord curry eftersom vanlig curry är ganska skarp.
För den egna curryn tog jag bara: gurkmeja, spiskummin, koriander och paprikapulver (delikatesspulver)
Fräste kycklingen i curryn, tog bort den och hällde i vispgrädde (fett ska det vara) och tomatbitar... Lät puttra en stund och sen skar jag kycklingen (som inte var riktigt färdig) i småbitar och lät dessa puttra färdigt i såsen.
Han älskade det och skrek vansinnigt om vi inte matade tillräckligt fort!

Idag tror jag det blir baconlindad gösfilé med potatismos... gösfilé blir det i varje fall, har i frysen som måste ätas upp innan den blir förstörd =)
Vad ska ni äta idag?
Kommentarer
Postat av: Emely
Jag blir seriöst avundsjuk på din kreativitet med maten! Här är vi inte så seriösa så ikväll blir det hamburgare och pommes :)
Postat av: Sofi
Det lät jättegott! Är själv kass på mat. Kass fantasi där.
Trackback